*Nettavisen* Sport.

- En spektakulær arena

Foto: (foto: scanpix)

Tre nye arenaer avdukes i Tippeligaen i helgen. - Vi har fått en spektakulær arena, sier Harald Andersen i Start.

12.04.07 12:30

I Skien, Kristiansand og Fredrikstad blir det folkefest.

Arrangørene melder om utsolgte tribuner og et forrykende åpningsshow.

15.500 tilskuere i Kristiansand
Start spiller historiens første kamp på Sør Arena i den TV 2-sendte storkampen mot Viking førstkommende søndag. Over fire døgn før avspark er kampen utsolgt.

- Totalt kan vi ta inn 15.500 tilskuere til kampen mot Viking, og åpningskampen er utsolgt, sier Starts daglige leder Harald Andersen til Nettavisen.

Ifølge Andersen blir Sør Arena en «spektakulær» opplevelse for publikum.

- Jeg mener vi har bygget Norges beste arena med de beste fasilitetene både for publikum og næringsliv. Den er bygget på den mest intime måten, tilskuerne får nesten en opplevelse av å sitte inne på banen. Fra bakerste seterrad til der banen begynner er det kun 18 meter, sier Andersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette gir folk på arenaen, sammen med storskjermene, en helt spesiell og spektakulær følelse og en unik stemning, mener Starts daglige leder.

Også VIP-ene får en opplevelse av de sjeldne på Starts nye hjemmebane.

- Vi har blant annet 18 losjer og to resturanter som skal sørge for utmerket bespisning for 800 personer. Dette gir dem gode muligheter for blant annet kundepleie, forklarer Andersen.

- Hvor mye betyr den nye arenaen for Start?

- Den betyr alt, for å si det sånn. Vi har hatt underskudd i lengre tid, mye på grunn av at vi ikke har hatt det samme inntektsgrunnlaget som Rosenborg og Vålerenga med tanke på stadioninntektene. Vi har nå fått den beste arenaen i Norge og har endelig kommet på en nivå foran de andre i klassen. Nå kan vi for alvor satse på det som er produktet vårt, nemlig fotballaget, sier Andersen.

- Blir en folkefest
Lørdag møter Fredrikstad Lyn. Fjorårets cupmester tar i bruk nye Fredrikstad Stadion for første gang.

- Det nærmer seg utsolgt. 12.800 billetter er tilgjengelige og det kommer garantert til å bli en folkefest, forteller Fredrikstads markedssjef Robert Nilsson.

Og fortsetter:

- Før kampen blir det taler fra blant annet fotballpresident Sondre Kåfjord. Åpningen av den nye banen kommer til å bli markert, sier han.

Han mener den nye arenaen blir «en helt ny verden» for Fredrikstad.

- I forhold til den vi hadde i før er den nye rene himmelrike. På VIP-siden kan vi blant annet bespise 700 mennesker. Setene for publikum er større, det er større plass, vi har to storskjermer som det aldri tidligere har vært på en Fredrikstad-kamp - ja, alt er mye bedre, sier Nilsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Knut Arne Breivik

Markedssjefen merker også en pågang fra sponsormarkedet på grunn av den nye arenaen.

- Det betyr alt for oss å ha bygget en slik arena. Den er sentrumsnær, tilskuerne kan spasere til stadion. Og den skaffer oss mer inntekter fra sponsorene. Vi er i ferd med å doble inntektene på sponsorssiden, sier en strålende fornøyd Nilsson.

Odd markerer baneåpningen
I Skien står det første byggetrinnet av Skagerak Arena klart sammen med et splittert nytt kunstgressdekke.

Odd møter gullfavoritt Lillestrøm.

- Til kampen i helgen har 6.000 sitteplasser vært tilgjengelige og slik det ser ut nå blir det utsolgt og folkefest, sier prosjektleder Leif Otto Brekka i Odd Grenland til Nettavisen.

- Vi kommer til å markere åpningen av den nye banen. Men først når hele den nye tribunen står klar, kommer vi til å kjøre et skikkelig åpningsshow, fortsetter han.

Odds nye hjemmearena skal stå klar til sesongstarten 2008.

- Dette er et prosjekt som blir bygget over tid og etappevis. Frem til anlegget er ferdigbygget blir det derfor en del midlertidige løsninger med tanke på toaletter og kiosker og den slags, forklarer Brekka.

- Hva betyr den nye arenaen for Odd?

- Den kommer til å bety enormt. Vi kommer til oppleve en veldig stigende interesse, og ser allerede at lokamedia og publikum tydeligvis gleder seg over utbyggingen, svarer prosjektlederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.