*Nettavisen* Sport.

- En stor feil av dommeren

Foto: (foto: scanpix)

Anthony Basso var særdeles lite enig i utvisningen han fikk søndag.

23.10.05 22:43

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-VIKING 1-0:

Viking forærte Tromsø fornyet kontrakt i eliteserien. Tafatte siddiser gikk i svart - etter at keeper Anthony Basso fikk rødt.

Ille var det da midtstopper Frode Hansen var uheldig og scoret selvmål etter en drøy halvtime. Fullstendig helsvart ble det da keeper Anthony Basso fikk rødt kort rett etter sidebytte - etter å ha handset på 20 meter i en duell med Tromsø-spiss Stephen Ademolu.

- Fullstendig feil
Men en av heltene fra Vikings imponerende seier over Monaco i UEFA-cupen sist torsdag nektet å se på seg selv som syndebukk etter kampslutt.

- Dommeravgjørelsen var feil, og det er ikke noe mer å diskutere. Jeg var utenfor 16-meteren og møtte spilleren. Det var kontakt mellom meg og spilleren, men det var aldri i verden hands. Jeg var ikke borti ballen, hevder Basso.

- Ikke engang ufrivillig?

- Nei! Og selv om ballen hadde truffet meg, så ville det likevel ikke vært hands. Jeg holdt nemlig armene tett inntil kroppen. Dette var feil av dommeren. En stor feil, gjentar Basso til TV2 Nettavisen.

Han vedgår likevel at kampen ikke var noen stor forestilling av Viking - som ikke har vunnet en seriekamp siden Rosenborg ble beseiret 10. september.

- Tromsø hadde jo de fleste sjansene, og behersket de vanskelige baneforholdene best, sier han.

Og etter at Basso tok plass blant de 4.965 tilskuerne, kunne han konstantere følgende: Viking forlot Ishavsbyen uten å skape en eneste målsjanse. Spørsmålet er om medaljesjansene ble spolert som en følge av at Viking var fryktelig svake - eller om Tromsø var sterke.

- Gjort dårlig
- For meg er det ingen tvil om at Viking ble gjort svake av oss, hevder Tromsø-trener Steinar Nilsen.

- Vi gjennomførte etter min mening en lagtaktisk perfekt første omgang, der vi ved hjelp av gode forflytninger å høy aggressivitet klarte å nekte Viking noe som helst. Vi ble litt slappere etter pause, men skaper likevel målsjanser nok til at vi selvsagt skulle vunnet med større sifre, sier Nilsen, som ikke ser noen hensikt i å oppsummere kampen på annet vis enn den absolutt enkleste:

- Vi vant 1-0, vi tok tre poeng og vi sikret ny kontrakt i eliteserien. Alt annet er mindre viktig akkurat nå. Jeg kommer til å bevilge meg en pils i kveld for å feire. Det skal spillerne også få lov til, sier han.

Er i flyten
Nilsen har nå ledet Tromsø til fem strake 3-poengere i toppseriesammenheng. Det er tangering av klubbrekorden. Og i dag kan Nilsen innrømme noe han tidligere ikke har sagt:

- Jeg var ikke toppmotivert til å overta hovedansvaret som trener da Otto Ulseth forlot i sommer. Men det hjalp veldig på min egen motivasjon at alle de såkalte fotballekspertene ikke trodde på meg, smiler han.

- Det var ingen utenfor klubben som trodde vi skulle klare dette. Nå har vi greid det, og det er takket være oss selv, mener banens beste mot Viking, Morten Pedersen.

Toppscorer Ole Martin Årst konstaterer bare at laget hans nå befinner seg i ”flyten”, og mener det er like vanskelig å gi enkle forklaringer på hvorfor ting går godt over tid, som det i sommer var vanskelig å forklare hvorfor det buttet imot.

- Vi har hatt en like god høstsesong i år som vi hadde vårsesong i fjor. Slår vi sesongene sammen, ville vi tatt gull det ene året og rykket ned det andre, flirer han.

- Og nå er Tromsø klare til å forlenge kontrakten med den tidligere «kriseløsningen» Steinar Nilsen?

Nyte øyeblikket
- Trenerspørsmålet for neste år skal vi ikke diskutere i kveld, sier styreleder Trygve Myrvang.

- Hele klubben har i hele høst holdt fokus på det som har vært viktig: Å gi Steinar og spillerne ro til å jobbe for å kapre nok poeng til å sikre ny kontrakt. Når vi nå har klart det, skal vi unne hverandre å nyte øyeblikket, sier han.

- Hvilke tanker gjør du deg selv, Steinar Nilsen?

- Jeg tenker at kontrakter er det siste jeg vil diskutere akkurat nå. Sesongen er ikke over. Vi har kamp igjen neste helg mot Rosenborg. Den vil vi veldig gjerne vinne, sier han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag