RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En stor skuffelse

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Norge leverte en skremmende svak forestilling mot Ukraina.

NORGE - UKRAINA 0-2 :
Privatlandskamp, nøytral bane:

Onsdag kveld spilte Norge treningskamp mot Ukraina, i det som var siste test før det viktige møtet med Albania i VM-kvalifiseringen i mars.

Svarene Drillo fikk var alt annet enn beroligende. Norge spilte en meget svak kamp og tapte til slutt fullt fortjent 2-0.

- Dette var skuffende. Et tamt norsk lag taper fullt fortjent. De klarte ikke å skape noe selv, og de slapp inn to mål mot et lag som sjelden scorer mer enn ett. Definitivt et skuffende resultat og en skuffende prestasjon, oppsummerte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i TV 2-studio etter kampen.

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre var minst like skuffet.

- Vi skapte ikke noenting frem til det var spilt 80 minutter. Midtbanen fungerte dårlig, og nøkkelfaktorene som presisjon, bevegelser og aggresivitet var ikke til stede. Sett under ett var dette en stor skuffelse, sier Myhre.

Skuffa Drillo
Landslagssjef Egil Drillo Olsen oppsummerer kampen på denne måten:

- Det var en litt skuffende prestasjon. Vi er egentlig ikke noe dårligere enn Ukraina, tvert imot, og det er det som er skuffende, at vi møter et lag som ikke er altfor godt og taper. Det er riktignok litt flatterende at de scorer to mål på såpass få sjanser som de har, sier Drillo til TV 2.

Han vil ikke si stort om hvilke spillere som spilte seg inn eller ut av laget.

- Noen spillere er helt klart unna sin beste form. Jeg vil ikke nevne navn, men det er helt klart en del å sette fingeren på, sier Drillo.

- Norge skapte nesten ingenting?

- Nå skapte ikke de noen særlig heller, men de scoret på det lille de hadde. Defensivt var det ikke så galt, men de scoret altså to mål, sier Drillo.

Dårlig start
Foran glisne tribuner på Stadio Olympico i Sevilla var det Ukraina som scoret kampens første mål.

Etter 17 minutter utnyttet gultrøyene et balltap fra Magnus Wolff Eikrem, kontret og kom til innlegg på John Arne Riises venstreside. I boksen sto Mykola Morotsjuk klar og headet ballen i mål.

- Vi har ikke hatt et eneste godt angrep. Vi har slitt voldsomt i det offensive spillet, var TV 2-kommentator Petter Myhres dom etter snaue halvtimen.

Andrij Jarmolenko gjorde vondt verre for Norge rett før pause. Han fikk ballen på 18 meter og skjøt knallhardt inn 2-0 for Ukraina. Det var også stillingen til pause.

Skapte lite
Drillo gjorde to endringer i pausen. Magnus Wolff Eikrem og Brede Hangeland gikk ut, Ardian Gashi og Vegard Forren kom inn.

Norge klarte imidlertid ikke å feste et bedre grep om kampen, og målsjansene uteble. Tarik Elyounoussi var nærme ti minutter før slutt, men skuddet fra 10 meter ble reddet fint av Ukrainas sisteskanse.

Minuttet etterpå fikk Ukraina en mann utvist, da Daniel Braaten ble feid ned i det han var på vei alene med keeper.

Norge fikk ytterligere dommerhjelp tre minutter før slutt, da dommeren dømte straffespark etter en forseelse på Tarik Elyounoussi.

Fra ellevemeteren skjøt Elyounoussi imidlertid svakt rett på keeper. Dermed endte det til slutt med et tomålstap for Norge i generalprøven.

22. mars må Drillos menn heve seg flere hakk. Da venter Albania på Ullevaal i VM-kvalifiseringen.

Slik startet Norge:
Rune Almenning Jarstein - Vegar Hedenstad, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nielsen - Daniel Braaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere