- En svart dag for Godset

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Ronney Deila var skuffet over spillerne etter at Godset gikk på en kjempesmell mot Tromsø.

12.08.12 22:16

TROMSØ - STRØMSGODSET 4-0:

Mange har prøvd, men ingen ser ut til å klare å vekke Strømsgodset fra Alfheim-marerittet. Elleve år har gått siden drammenserne sist klarte å vinne på Tippeligaens nordligste arena, og selv ikke i sesongen som kan ende med seriegull, hadde Godset så mye som en nubbesjans til å hente poeng i Tromsø.

Vertene var grusomt effektive, og med 4-0 på måltavla står tabelltoppen nå i fare for Ronny Deila.

- Jeg skulle gjerne gitt Tromsø ros i dag, men vi var helt ute av fokus og energiløse. Det skuffer meg voldsomt. Jeg blir både lei meg og skuffet. Det var en svart dag for Strømsgodset. Vi ga ingenting. Jeg vil ha spillere som blør for drakten, sa en skuffet Deila etter tapet, ifølge NTB.

Dersom Molde vinner over Aalesund senere i kveld, vil den regjerende seriemesteren kun ligge ett poeng bak.

Tromsø med mengder av selvtillit
Sensommeren har ikke vært spesielt hyggelig mot Tromsø, som sto uten seier på de fem siste tippeligakampene før oppgjøret mot Strømsgodset. Etter den sterke borteseirer mot Metalurh Donetsk tidligere denne uken, var imidlertid selvtilliten tilbake hos nordlendingene.

Strømsgodset hadde dessuten kun fått med seg ett poeng fra de to siste bortekampene, og har ikke vunnet på Alfheim stadion siden 2001. Drammenserne er inne i en av sine beste sesonger noensinne, men Tromsø var sultne på hjemmeseieren, og hadde hentet inn Saliou Ciss og Magnus Andersen, som scoret målene da det samme oppgjøret forrige sesong endte 2-0. I startoppstillingen sto også innleide Aleksandar Prijovic, som scoret målet som sørget for avansement i Europaligaen.

Kalasets første scoring var det imidlertid Ruben Kristiansen som serverte hjemmefansen. Eller gjestenes Stefan Johansen. Den stakkars Godset-spilleren skulle klarere ballen fra eget felt, men bommet så stygt at det smertet selv den argeste fiende, og Kristiansen kunne enkelt heade ballen i målet.

Fire minutter senere økte en kjenning var fjorårets oppgjør på Alfheim, Ciss, til 2-0.

Før hvilen viste også Prijovic seg fram for Tromsø-fansen, da han sikret straffe til vertene. Thomas Drange viste hvilken selvtillit som bor i polkastripene, og dundret inn 3-0.

Godset slet med å få hjertet til å slå
Assistenttrener i Godset, Thomas André Ødegaard, fortalte til TV2 i pausen at serielederen spilte uten hjerte, og at pausepraten ble brukt til å få det til å banke under de blå draktene igjen.

Da kvarteret var spilt og Godset-troppen fortsatt fremsto som en humørløs gjeng, valgte Deila å bytte ut både Peter Kovacs og Lars Iver Strand.

Hjertestansen var imidlertid et faktum over hele rekka, og gjestene klarte ikke å stanse Tromsø-kalaset.

Seieren og tre poeng var allerede sikret, men toppscorer for de rødstripete denne sesongen, Zednek Ondrasek, måtte selvfølgelig notere seg på scoringslista. På overtid satte den tsjekkiske spissen inn 4-0, og serielederens ydmykelse var komplett.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

Tromsø ligger som nummer ni på tabellen med 27 poeng, og har kun ett poeng opp til Vålerenga og Haugesund, som har én kamp mer spilt.

Strømsgodset topper fortsatt Tippeligaen, men vil kun være ett poeng foran Molde dersom vestlendingene vinner over Aalesund senere i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.