*Nettavisen* Sport.

- Én ting har overrasket meg veldig

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Og det er litt av grunnen til at Egil «Drillo» Olsen fortsetter som landslagssjef.

25.08.11 19:52

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Torsdag ble det klart at Egil «Drillo» Olsen forlenger kontrakten som sjef for det norske landslaget fram til og med sommeren 2014.

Det betyr at fotballprofessoren kan avslutte landslagskarrieren med et VM-sluttspill i selveste Brasil.

Og Drillo er klar på hva som har gitt ham motivasjonen til å fortsette som landslagssjef: En massiv støtte fra både spillere, supportere, og til og med journalister.

Les også: Drillo til 2014

- Overrasket over media
- Det sier seg selv. Er det noe en trener er avhengig av, så er det en viss støtte fra spillergruppa. Sånn er mekanismene i dette gamet. Har du en spillergruppe som er uenig med deg, da er det ikke vits i å fortsette i det hele tatt, sier Drillo til Nettavisen.

- Har den støtten du har fått vært overraskende?

- Det mest overraskende for meg har vært media. Den vanlige mannen i gata ser på resultater, resultater, resultater. Vinner du fotballkamper blir du populær. Jeg har ikke noen tro på at folk er veldig opptatt av hvordan du vinner.

- Har resultatene laget har oppnådd vært overraskende?

- Nei, i og for seg ikke. Vi har stort sett fått som fortjent. Vi har et lag som er godt organisert, med spisskompetanse på noen områder. Vi profitterer fortsatt på at vi til de grader er i verdenstoppen når det gjelder defensiv organisering. Det er kanskje den største suksessfaktoren ennå, svarer Egil Olsen.

Er Drillo rett mann for jobben? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Slutt i 2014
Han forteller at han brukte god tid på å bestemme seg om han ville fortsette i jobben eller ikke.

- Det har blitt mange turer rundt Sognsvann. Det er fint å tenke rundt Sognsvann, vet du, smiler han.

Og selv om mannen er godt over pensjonsalderen med sine 69 år, var det ikke noe problem å få klarsignal fra kona Sigrun.

- Hun var tidlig positiv, det var ikke noe tema. Hun har vært sikrere enn meg på at jeg bør fortsette, i hvert fall i starten, sier landslagstreneren.

Han lover imidlertid at de neste knappe tre årene vil bli hans siste som landslagssjef.

- Ja, det er jeg sikker på. Det kan du få skriftlig. Det har med alder å gjøre. Jeg ser ikke bort ifra at jeg kunne vært motivert og hatt helse til å fortsette lengre, men jeg vet at på et tidspunkt er det lurt å gi seg. Og om to år - for ikke å si to og et halvt - da er det slutt.

- Viktig å videreføre
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er strålende fornøyd med at Drillo fortsetter i jobben som landslagssjef. Han vurderer Drillos erfaring i jobben som uvurderlig.

- Han er en av de landslagstrenerne i verden med lengst erfaring, og kan internasjonal fotball til fingerspissene, sier Semb til Nettavisen.

- Har dere vurdert å hente inn en yngre trener og tenke mer langsiktig?

- Alternativene er alltid der, om du skal gå for en kortsiktig eller langsiktig løsning. For oss var det viktig å gå for en videreføring av noe som fungerer når vi har muligheten til det, gjennom de gode resultatene som har vært, svarer Semb.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.