- En tragedie om vi skulle tape

Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Chelsea er nervøse, mens Rio Ferdinand ber om et mirakel. Gjør deg klar til en nervepirrende fotballsøndag!

09.05.10 13:57

Følg hele fotballsøndagen i Norges raskeste LIVE-system!

Dette er dagen mange fotballelskere både har gledet og gruet seg til i lang, lang tid. Søndag faller nemlig - som de fleste har fått med seg - avgjørelsen i Premier League: Blir det Chelsea eller Manchester United som stikker av med seriegullet i England?

Chelsea, som møter Wigan på Stamford Bridge, er i førersetet, og trenger bare en forventet seier over Kristoffer Hæstads tidligere klubb for å sikre seriemesterskapet.

Likevel er det antakeligvis mange nervøse supportere i blått som håper på det beste, men frykter det verste.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti advarer sine spillere om at det ikke finnes rom for feil når laget entrer sin egen lekegrind klokken 17.

- Det ville være en tragedie, en katastrofe, dersom vi skulle tape den siste kampen etter en ti måneder lang fantastisk jobb, sa italieneren på lørdagens pressekonferanse.

- Alle vil vinne på søndag, for det er en stund siden denne klubben har vunnet tittelen. Nå er vi veldig nære, og jeg er sikker på at alle vil gjøre sitt beste for å vinne denne tittelen.

Sjekk søndagens Premier League-rykter her

- Ber og håper
Men selv om Chelsea skulle snuble mot Wigan, havner kanskje seriegullet i London likevel. Manchester United møter Stoke på Old Trafford, og selv om United - i likhet med Chelsea - nærmest er tildelt seieren på forhånd, er ingenting avgjort før dommeren blåser i fløyta for siste gang.

Midtstopper Rio Ferdinand mener jobben er overkommerlig for de røde djevelene, og håper samtidig på et mirakel på Stamford Bridge.

- Vi må vente og se. Forhåpentligvis gjør vi vår jobb, og alt vi kan gjøre er å be og håpe om at Wigan skal gjøre oss en tjeneste. Men til slutt vil det beste laget vinne serien. Om det er oss er det vel og bra, sier 31-åringen til The Guardian.

Ferdinand har gått mye skadet gjennom hele sesongen, og har ikke startet flere enn elleve kamper for United.

Nå innrømmer han at skademarerittet har vært en påkjenning for ham.

- Skuffende, frustrerende - alle ordene av den typen beskriver det virkelig, sier midtstopperen, som altså håper på å krone den vanskelige sesongen med et seriegull.

Inter kan avgjøre
Men det er ikke bare Premier League som står på fotballprogrammet denne søndagen.

Klokken 15 sparkes nest siste serierunde i gang i italiensk Serie A, der Inter og Roma som kjent kjemper om gullet. Samtidig kan Milan sikre seg tredjeplassen i serien, med seier over Genoa på bortebane. Den kampen spilles for øvrig foran tomme tribuner, ble det kjent etter et hastevedtak på lørdag.

Inter, som har to poeng ned til John Arne Riise og hans lagkamerater, tar imot Chievo på San Siro - og de fleste forventer at José Mourinhos gutter skal ta de tre poengene som kreves.

Roma møter Cagliari til dyst på Stadio Olimpico i den italienske hovedstaden, og noe annet enn seier vil etter alt å dømme sette en stopper for gulldrømmen til en norsk sunnmøring - samt tusenvis av fanatiske Roma-tilhengere.

Så - klokken 17 - er det altså duket for kveldens store høydepunkt, når den engelske serien skal avgjøres. Chelsea møter som nevnt Wigan på hjemmebane, mens Manchester United - som ligger ett poeng bak blåtrøyene på tabellen - tar imot Stoke på Old Trafford.

Få scoringsvarsel for ditt lag!

Faller bomben i Haugesund?
Mens Premier League-kampene fortsatt er i gang blåses, fortsetter som vanlig tippeligarunden klokken 18, med fem kamper i den hjemlige serien.

På Alfheim tar serieleder Tromsø imot et ujevnt Start-lag, mens Aalesund - som jakter tre poeng bak Tromsø - tar imot et Odd Grenland-lag som imponerte mot Strømsgodset sist.

Her finner du siste nytt før tippeligarunden

I Buskerud er det klart for en ren jumboduell mellom 15.-plasserte Hønefoss og 16.-plasserte Sandefjord, mens Lillestrøm får besøk av Strømsgodset på Åråsen.

Haugesund, som så langt har imponert kraftig i sin comebacksesong i Tippeligaen, venter fulle tribuner når laget får besøk av Rosenborg.

Stabæk har hjemmekamp, men spiller på bortebane når fotballsøndagen rundes av klokken 20. Telenor Arena er som kjent satt av til Eurovision-finalene senere i mai, og kampen mot Brann spilles derfor på Ullevaal stadion.

Du følger alle kampene direkte i Nettavisens LIVE-system!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.