- En tullekamp

Temperaturen var tidvis høy da Molde møtte Aalesund i treningskamp søndag. To utvisninger for Aafk gjorde nabooppgjøret lite verdt som trening.

27.03.06 07:51

KUNSTGRESSBANEN I MOLDE (TV2 Nettavisen): MOLDE - AALESUND 2-1 : - En tullekamp, er Moldetrener Arilds Stavrums dom over nabooppgjøret.

Både Stavrum og Aafk-trener Per Joar Hansen prøvde å få dommeren til å gå med på å la Aafk få spille med fullt lag, til tross for utvisningene, men det tillot regelverket ikke.

- Temperaturen skal være høy når vi møter Aalesund, men det ble litt voldsomt med to utvisninger. Kampen hadde definitivt gitt oss større utbytte om begge lag hadde hatt elleve mann på banen. Sånn det utviklet seg så ble det bare tullete, mener Stavrum.

Må stå over serieåpningen?
Brasilianske Dede Anderson ble taklet hardt av Toni Kallio like før pause, og tok igjen på en måte som hører mer hjemme i en boksering enn på en fotballbane. Resultatet ble gult kort til Kallio, og rødt kort til Anderson, som kanskje må belage seg på å stå over Aafks åpningskamp borte mot Tromsdalen 9. april.

Og et kvarter før slutt klarte Aafks venstreback Mattias Nylund å krangle på seg sitt andre gule kort i kampen, og måtte dermed av banen han også.

Moldes Rob Friends fikk rødt kort i treningskampen mot Hødd 15. mars, og det er fremdeles usikkert om også han må stå over i serieåpningen.

- Det blir muligens en avklaring på den situasjonen mandag, vi håper på det beste, sier sportslig leder i Molde, Øystein Neerland til TV 2 Nettavisen.

Nye spillere
Molde har fått på plass Petter Christian Singsaas, Marcus Bakke og Sandro Grande som forsterkninger den siste tiden.

- Vi har sagt at vi vil forsterke keeperplass, forsvar, midtbane og angrep, og vi ligger greit an i forhold til planen, mener Neerland, som peker på at stortalentet Rune Ertsås vil være klar på spissplass til sommeren.

- Det er ingen krise når det gjelder forsterkninger sånn jeg ser det, sier den sportslige lederen. Men han utelukker ikke at spillerstallen vil bli utvidet i uka som kommer. I følge hjemmesida til supporterklubben Tornekrattet er den 18 år gamle senegaleseren Mame Biram på besøk i Molde for å prøvespille for tiden. Han går i følge Tornekrattet.no for å være et stortalent.

Storspill av Konate
Molde har allerede en talentfull senegaleser på laget, og mot Aafk demonstrerte Madiou Konate nok en gang at han kan score mål. Konate sto for begge Moldes scoringer, og utviste til tider strålende spill.

- Det gikk bra i dag, spesielt andre omgang var god for min del, mener Konate selv.

Spissmakker Rob Friend hadde også flere store sjanser til å score, blant annet etter par fine innlegg fra en svært offensiv Trond Strande på høyreback.

- Det var bare centimetere om å gjøre ved et par anledninger, men det er bare små justeringer som skal til, pluss litt mer flaks, smiler Friend.

Positiv Grande-debut
Friends lagkamerat fra det kanadiske landslaget, Sandro Grande, hadde knapt vært i Molde et døgn før han fikk sin debut i Moldedrakta. Grande gjorde et positivt inntrykk i kampen mot Aalesund, og mange mener han etterhvert kan komme til å fylle tomrommet etter Magnus Kihlberg.

- Jeg ser frem til å spille for Molde, jeg tror jeg vil passe godt inn her, sier Grande til TV 2 Nettavisen. Han tror også han vil få mye mer å gjøre i Molde enn i Viking.

- Når Viking ikke lot meg få spille kamper, så var ikke beslutningen om å gå til Molde egentlig så veldig vanskelig, slår Grande fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.