RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En tung klump å svelge

Foto: Michael Probst (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ett tog er gått for Magnus Moan. Men nå er han i god rute til å rekke neste.

Magnus Moan (27) hadde, som alltid, et mål om å vinne verdenscupen sammenlagt. Men lite fungerte før jul for Norges normalt beste kombinertløper.

- Toget i verdenscupen sammenlagt er gått for lenge siden. Det var en tung klump å svelge, men det var ene og alene min egen feil. Jeg mistet fokus, og da er man plutselig langt bak, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Nå kan han imidlertid legge den nedturen bak seg. For halvannen måned før VM i Holmenkollen, begynner formpila endelig å peke riktig vei.

- For snilt
Sakte, men sikkert nærmer Moan seg de aller beste, og fredag gjorde han en meget solid jobb da Norge vant lagkonkurransen i Seefeld.

- Det har gått veldig rett vei etter Ramsau. Jeg har gjort en veldig bra jobb hjemme i Trondheim, fått hoppet jevnt og trutt og klart å holde fokus på arbeidsoppgavene, sier 27-åringen.

- Var dagens hopp det beste du har gjort i konkurranse i år?

- Det er vanskelig å svare på. Det var helt klart et bra hopp, men fortsatt blir det litt for snilt. Jeg får ikke skikkelig drag på det. Men det kommer av mangel på selvtillit og mangel på de gode hoppene som gjør at man bygger trygghet.

- Men jeg merker at det går bedre nå, og det hjelper veldig på selvtilliten, sier Moan.

Går for pallen
Forrige helgs niendeplass i Schonach er trønderens beste individuelle plassering i verdenscupen så langt denne vinteren.

Både lørdag og søndag er det muligheter til å forbedre det i Seefeld.

- Det er ingen tvil om at jeg går for pallen. Men det er ingen krise om jeg ikke klarer det. Jeg vet jeg er god nok når jeg er i form, og tar med meg det positive fra hver dag nå, sier Moan – som fortsatt har god tid til å prikke inn VM-formen.

- VM med masse folk og fire konkurranser, er det store målet nå, bekrefter han.

- Må klaffe
Etter fredagens seier, er Norge også blant de store favorittene i de to lagkonkurransene i Holmenkollen.

- Ja, det er vi: Det viste vi i Prøve-VM i fjor, og vi så det her i dag. Vi har potensial til å stå helt på toppen når det klaffer for alle, men da må det klaffe også, understreker Magnus Moan.

Sjekk siste vintersportsnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere