RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En ubeskrivelig følelse

Sist oppdatert:
ATEN/OSLO (TV 2 Nettavisen): Andreas Thorkildsen (22) overgikk seg selv og vant et suverent og sensasjonelt gull i lørdagens spydfinale.

- Det går ikke an å beskrive følelsen. Det er helt sinnssykt, sier han til TV 2 Nettavisen etter at det hele var over.

Med denne seieren fikk Norge sitt femte OL-gull. Sett med norske øyne er dette det beste sommer-OL siden Paris i 1924. Og mannen som sørget for det var naturlig nok fornøyd med vinnerkastet:

Superkast
- Kastet var veldig bra. Jeg tenkte at jeg var garantert en god plassering, men jeg drømte ikke at det skulle holde til førsteplass, legger han til.

Unggutten som representerer SK Vidar, klinte til med 86,50 meter i sitt andre kast, noe som er personlig rekord. I første kast åpnet han med ny årsbeste på 84,82 meter.

Før OL hadde han 85,72 som personlig beste, og ingen hadde ventet at han skulle gå helt til topps. Før OL mente han at en plass blant de åtte beste var realistisk. Seieren var da også litt av en bombe - en av OLs største - men ikke desto mindre gledelig!

Fornøyd trener
Dette var det første norske OL-gullet i spyd for menn på 48 år. Da vant Egil Danielsen i Melbourne.

Trener Åsmund Martinsen var meget fornøyd med sin disippel etter at det hele var over:

- Andreas var helt rå i dag. Han åpnet med to kjempekast og la presset på konkurrentene, Han hadde drømy om dette, men ikke i år, Vi hadde planlagt medlaje i 2008. Vi er litt foran planen, sa Martinsen til NTB.


Etter de to første gikk det nedover rent prestasjonsmessig for nordmannen. I det døde fjerdekastet fikk han vondt i armen, og valgte å stå over de to siste.

Thorkildsen kast for kast:
1. kast: 84,82 meter. Personlig årsbeste!
2. kast 86,50 meter. Ny personlig rekord - Vinnerkastet!
3. kast: 80,96 meter.
4.kast: Dødt. Fikk vondt i ankelen
5. kast Sto over
6. kast. Sto over

På andreplass kom latviske Vadims Vasilevskis med et kast på 84,95 meter (personlig rekord), mens latviske Sergey Makarov endte på tredjeplass med 84,84 meter.

Jan Zelezny, som har vunnet øvelsen i de tre siste OL, kom ikke blant de åtte beste etter de tre første kastene og fikk derfor ikke gjennomføre de tre siste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere