*Nettavisen* Sport.

- En veldig god løsning

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Vikings høyreback Bjørn Dahl er svært fornøyd med at Tom Prahl overtar som Viking-trener allerede 1. januar neste år.

24.10.05 16:33

Opprinnelig skulle Vikings nåværende trener Roy Hodgson trent klubben frem til sommeren 2006 før han overtok landslagsjobben for Finland.

Men på en en pressekonferanse på Viking Stadion mandag formiddag, ble det klart at Prahl overtar som Viking-trener allerede fra 1. januar 2006.

- Førstevalget
Svensken har hele tiden vært Vikings førstevalg etter det ble klart at Roy Hodgson overtar Finland neste år.

- Det er et veldig spennende valg. Han har gjort det bra i Sverige, og jeg er sikker på at han kan lede Viking ytterligere fremover. Og så er det veldig bra at han begynner allerede i 1. januar, så slipper vi videre spekulasjoner om trenerspørsmålet utover i sesongen, forteller en svært fornøyd Bjørn Dahl til TV 2 Nettavisen.

Roy Hodgson roser også Viking-styrets avgjørelse om å la svensken starte i jobben som trener allerede i januar.

- Det er naturlig at Tom overtar 1. januar. Da får han bedre tid til å forberede seg, og hente nye spillere, sier Hodgson, som selv det finske landslaget på samme tidspunkt.

- Godt førsteinntrykk
Bjørn Dahl og de øvrige Viking-spillerne fikk hilse på sin nye trener mandag, og høyrebacken fikk et godt inntrykk av den svenske treneren, som er utdannet lærer.

- Jeg vet ikke så mye om hva han står for tidligere, men etter mitt møte med ham i dag, fikk jeg et godt inntrykk. Han virket som en bra mann, slår Dahl fast.

Høyrebacken understreker likevel at det er trist for Viking at Roy Hodgson forlater blåtrøyene.

- Jeg og de øvrige spillerne har vært veldig fornøyd med den jobben Roy Hodgson har gjort. Men nå ville han ha andre utfordringer, og jeg har ingen problemer med å akseptere det. Det har jo vært klart lenge at han kommer til å forlate oss, påpeker Dahl.

- Min største utfordring
Tom Prahl mener den kommende trenerjobben i Viking blir hans største utfordring i karrieren.

- Dette blir min tøffeste utfordring hittil. Nå kommer jeg til et nytt land og jeg har helt andre forutsetninger enn hva jeg hadde i Sverige, slår Prahl fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag