- En veldig stor lettelse

Den norske supporterlederen er strålende fornøyd, men bare forsiktig optimist på Liverpools vegne.

13.10.10 14:33

De forhatte eierne av Liverpool FC fikk seg en real smekk av dommer Christopher Floyd onsdag.

Ikke bare tapte George Gillett og Tom Hicks saken mot Royal Bank of Scotland om retten til å selge klubben. De ble også ilagt saksomkostninger, og til alt overmål nektet å anke avgjørelsen.

Les også: Hicks og Gillett tapte

- Lettelse
Dermed kan styret i Liverpool FC gjennomføre det planlagte slaget av Liverpool til New England Sports Ventures.

- Det er en veldig stor lettelse, sier formann i Liverpool F.C. Supporters' Club Scandinavian Branch, Pål Chr. Møller til Nettavisen.

For fansen var det viktigste først og fremst å bli kvitt Hicks og Gillett, som nærmest har fått skylden for alt som har vært galt i Liverpool de siste tre årene.

- Det viktigste er at de er ute. Det er nok ikke så veldig mange som er lei seg for det, sier Møller.

- De har hele tiden hatt personlig profitt i tankene. De har ikke gjort noe positivt for klubben i det hele tatt. Deres motiv for å eie Liverpool har jo vært hele tiden vært å selge med gevinst, sier supporterlederen videre.

Budet størrelse uviktig
At det angivelig har kommet høyere bud på klubben enn det styret har akseptert fra NESV bryr ikke Møller seg om.

- Det spiller jo ingen rolle for klubben eller supporterne om det kommer et høyere bud, for det ville bare gått til Hicks og Gilett, så klubben er egentlig tjent med at beløpet er lavere så en ny eier har mer penger tilgjengelig til å bruke på klubben, sier Møller.

Selv om saken er vunnet, tør ikke Møller være veldig optimistisk.

- Klok av skade tror jeg at de fleste vil være avventende. Først og fremst glad for å være kvitt Hicks og Gillett. En ny eier må vise hva han er god for, og vil ikke bli vurdert i forhold til lovnader og store ord. De vil fort vise sitt ansikt. Det kommende overgangsvinduet og stadionsaken er viktige anledninger til å vise hva de vil, mener Møller.

Jubelen stod i taket da nyheten ble kjent blant Liverpool-supporterne utenfor rettssalen:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Vil til Champions League
Selv om Liverpool i øyeblikket ligger på nedrykksplass og står foran et viktig bunnoppgjør mot byrival Everton til helgen, synes ikke Møller at målsettingen bør være å bare berge stumpene av sesongen.

- Vi må ha som målsetting å kvalifisere oss til Champions League. Man må se på antall poeng opp, og ikke på plasseringen. Men stallen er ekstremt tynn, og sårbar for skader. Så jeg er redd for at det tar tid. Jeg tror supporterne har full forståelse dette kan bli en mellomsesong. Men foran neste sesong bør mye være gjort.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Liverpool

Mest lest på Sport

Annonsebilag