*Nettavisen* Sport.

- Endelig blir vi tatt på alvor

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Sprintkongen Ola Vigen Hattestad applauderer Vegard Ulvangs komité.

25.05.09 11:01

Spesialsprinterne har lenge vært misfornøyd med utviklingen av langrennssporten. Sprintkongen Ola Vigen Hattestad har ikke lagt skjul på at han har følt seg direkte motarbeidet av skipolitikerne, ikke minst av langrennskomiteen i FIS med Vegard Ulvang i spissen.

Men etter vårmøtet i Dubrovnik i forrige uke, er Hattestad fornøyd.

- Endelig blir vi tatt på alvor, sier han til Nettavisen.

Nytt neste vinter er det nemlig at løpere ikke trenger å fullføre Tour de Ski for å få med seg verdenscuppoengene fra hver enkelt etappe. Det betyr at Hattestad og de andre spesialsprinterne kan gå de to sprintene, for så å reise hjem uten å kaste bort kreftene på mange lange løp og en brutal slalåmbakke.

Les også: Ulvang vil ha VM-tour i 2012

Inntil 1050 sprintpoeng
Seier i disse Tour-sprintene gir 50 poeng, mot 100 i ordinære verdenscuprenn. Også seier i sprinten under verdenscupfinalen gir 50 poeng, men også her slipper sprinterne nå å fullføre for å få med seg etappepoengene.

Dessuten ble et forslag om å arrangere sesongåpningen som mini-tour nedstemt. Det betyr at sprinten i Kuusamo gir 100 poeng til vinneren, ikke 50.

- Det arrangeres ni ordinære sprinter i verdenscupen neste år, i tillegg til de to sprintene i Tour de Ski og sprinten i verdenscupfinalen som gir halv poengpott. Det betyr at en løper kan få inntil 1050 rene sprintpoeng i verdenscupen neste år. Så sprinterne har kommet godt ut av det denne gangen, sier Vegard Ulvang til Nettavisen.

Slutt på B-finaler
Langrennskomiteen i FIS vedtok også å fjerne B-finalene i alle sprintrenn. Mange løpere har over tid signalisert at B-finaler er et antiklimaks.

Men det er tilbakemeldinger fra TV som har gjort utslaget.

- Tilbakemeldingen fra dem som formidler via TV er at B-finalen er et dødpunkt i sendingene. Argumentet for å ha B-finale, har vært å sikre løperne en viss hviletid mellom semifinalen og finalen. Nå vil nok den reduseres noe, men ikke mer enn et par-tre minutter. TV fyller tiden med repriser med løpernes vei til finalen og presentasjon av finaleløperne, forklarer Vegard Ulvang.

- B-finalen er en nedtur for løperne. Derfor mener jeg dette er positivt, så lenge det ikke blir for kort tid mellom semifinalen og finalen, sier Ola Vigen Hattestad.

PS. Alle vedtakene i langrennskomiteen må godkjennes i FIS Council før de blir gjort gjeldende. Council møtes i løpet av juni.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.