RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig er jeg i Premier League

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
- Det er verdens beste liga, sier Brede Hangeland.

Fredag ble 26-åringen solgt fra FC København til den engelske Premier League-klubben Fulham. Der gjenforenes han med Roy Hodgson, som tidligere trente Hangeland i Viking.

- Det er stort for meg å komme til Premier League. Jeg betrakter det som verdens beste liga - endelig er jeg her, sier Hangeland i sitt første intervju med Fulhamfc.com.

Må vente på debuten
Lørdag sitter han på tribunen på Craven Cottage og ser sitt nye lag møte londonrivalen Arsenal. Alt papirarbeidet som følger med en overgang, er nemlig ikke unnagjort ennå.

Det er en særdeles viktig kamp for Fulham, som ligger nest sist på tabellen og må regne med å kjempe en knallhard kamp mot nedrykk resten av sesongen.

- Vi var i en liknende situasjon i Viking og Roy reddet oss fra nedrykk da. Forhåpentligvis vil det samme skje her, sier siddisen, som nå er bundet til Fulham fram til sommeren 2011.

Nedrykk truer
Hangeland har ingen betenkeligheter med å skrive under for et lag som muligens rykker ned.

- Alle som vokser opp i Norge drømmer om å gjøre det bra og få spille i England. Det er fantastisk for meg å få lov til det nå. Jeg har hørt mye fint om klubben, spesielt fra Nicklas Jensen i FC København, forklarer den norske landslagsspilleren.

Landslagets assistenttrener Ola By Rise sier i et intervju med Nettavisen at han tror Brede Hangeland fredag tok et fornuftig skritt ved å velge Premier League og Fulham.

- Han har potensial til å bli en av de virkelig store midtstopperne i Norges historie, mener By Rise. Les mer her!

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere