*Nettavisen* Sport.

- Endelig et løp uten store problemer

Foto: Mikko Stig / AP / NTB scanpix

Mads Østberg kjørte inn til tredjeplass i Rally Finland.

Mads Østberg rattet seg inn til tredjeplassen i Rally Finland lørdag. Endelig unngikk han de helt store problemer i et rally denne sesongen.

Østfoldingen hadde ambisjoner om å ta opp kampen med belgieren Thierry Neuville om annenplassen, men han var likevel fornøyd med å kapre tredjeplassen. En stund fredag var han også i ledelsen, men da VM-leder Sebastien Ogier satte opp farten på sin Citroën ble resten frakjørt.

LES OGSÅ: Østberg mistet ledelsen i Finland

- Jeg er strålende fornøyd med tredjeplassen, sa Mads Østberg, som ikke hadde noen nevneverdige problemer med bilen underveis denne gangen.

- Endelig har jeg fått kjørt et løp uten store problemer, og hvor stort sett alt har stemt. Det har vært litt opp og ned, men alt i alt mest oppturer og jeg er utrolig glad for at pallplassen endelig kom. Jeg har kost meg hele helgen. Etter en litt trøblete første halvdel av sesongen kjennes det utrolig godt å endelig fått bevist at jeg kan kjøre fort, sa Østberg.

Kjørte av veien
Han startet avslutningsdagen på en tredjeplass totalt, men allerede på den første prøven kjørte han seg opp til annenplass. Gjennom hele dagen har han og lagkamerat Neuville kjempet om annenplassen. Dessverre tapte nordmannen litt tid på nest siste fartsprøve da han ble nødt til å kjøre av veien for å unngå å treffe en sten.

- Jeg hadde ingen annen mulighet enn å kjøre av veien for å unngå steinen, hadde jeg truffet den så hadde det vært over og ut da. Allikevel holdt det helt inn, og tredje plassen ble et faktum.

Best på fire
Totalt har den norske bilen vært raskest på fire av fartsprøvene og vært nest raskest på seks av dem.

Andreas Mikkelsen fikk problemer med bilen på fredagens siste etapper. Han stilte til start igjen lørdag og endte til slutt på 10.-plass i sin Volkswagen.

Neste VM-runde er Rally Tyskland, som kjøres 22.-25. august. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag