RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Endelig spiller Steffen for oss

(FOTO: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Steffen Iversen var Vidar Riseths mareritt som Vålerenga-spiller. Lørdag spiller begge for Rosenborg – mot Vålerenga.

- Rosenborg har alltid hatt et godt tak på Vålerenga, men det forandret seg litt da Steffen Iversen var i klubben. Han lobbet oss i senk og var den verste mannen å stoppe. Endelig spiller Steffen for oss, sier Vidar Riseth til TV 2 Nettavisen.

To gode kamper
Lørdag klokken 19.00 braker erkefiendene sammen på Lerkendal.

Se kampen på FXTV!
Les også: Strand blir back

Mens Vålerenga har brukt uka til å bli slått ut av kvalifiseringen til Champions League, har Rosenborg konservert den gode følelsen fra 3-1-seieren over Lillestrøm søndag.

- Det har vært ei bra uke for vår del. Det var kjempeviktig å få den seieren mot Lillestrøm. Men det er enda viktigere at vi klarer å følge opp. Vi må snart begynne å få til to gode kamper på rad. Klarer vi å vinne mot Vålerenga, er det en større prestasjon enn seieren mot Lillestrøm, sier Riseth.

Selv får han ny tillit i rollen sentralt på midten. Det vanket skryt etter rolledebuten mot Lillestrøm sist. Rosenborg virket tryggere defensivt enn på lenge.

- Får aldri se meg drible
34-åringen innrømmer da også at det er et defensivt trekk at han bekler den sentrale midtbanerollen.

- Jeg tenker i grunnen bare defensivt i den rollen. Jeg skal være en ballvinner og en stabilisator, forklarer han, og utdyper:

- Min jobb er å vinne ballen. Jeg skal krige, duellere og løpe opp folk. Når jeg vinner ballen, skal jeg gjøre det så enkelt som mulig. Du får nok aldri se meg drible. Og når jeg har spilt fra meg ballen, skal jeg fortsatt ligge dypt. Dermed kan indreløperne gå på løp uten at vi tømmer oss bakover. Det skaper også trygghet for den bakre fireren.

- Ligger det en erkjennelse i dette av at samarbeidet mellom forsvarsrekka og midtbanen ikke har fungert godt nok defensivt tidligere?

- I perioder har vi tømt oss for mye på midten. Men i andre perioder har det fungert bra.

Ekstra tenning
Vidar Riseth gjør ingen hemmelighet av at det er noe ekstra med kampene mot Vålerenga. Tenningsnivået er høyere enn normalt – og seirene smaker enda bedre enn i «vanlige» kamper.

- Det er en helt spesiell ramme rundt kampene mot Vålerenga, og for så vidt kampene mot Brann og Lillestrøm også. Det bygger seg opp inn mot kampen, medgir Riseth.

- Vålerenga har vært inne i en periode med mange kamper og svake resultater. Hva betyr det?

- Det tror jeg ikke betyr noe som helst. Vålerenga har vært veldig opp og ned, men når de er gode, så er de virkelig gode. Og mot oss er de ekstra gode. Vi møter et veldig godt lag.

- Du er ikke akkurat Klanens yndling, hvordan opplever du å få nedsettende tilrop fra tribunen?

- Det tar jeg som en tillitserklæring, for det må jo bety at jeg har spilt godt mot Vålerenga. Sist vi spilte mot dem, fikk jeg faktisk applaus også, hevder Vidar Riseth.

NB! Vårkampen på Ullevaal endte 0-0. Vålerenga rundspilte Rosenborg det første kvarteret av andre omgang og burde ha vunnet en ellers jevn kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere