*Nettavisen* Sport.

- Endelig vant vi igjen

Foto: SCANPIX

Frisk Asker meldte seg på i tetstriden mens topplagene tapte.

06.01.08 23:10

FRISK ASKER - LILLEHAMMER 4-3:

Tetstriden i GET-ligaen har stort sett dreiet seg om Vålerenga og Sparta, med Storhamar og Frisk Asker som mulige outsidere like bak.

Abbott-show igjen
Søndag gikk både serieleder VIF og Sparta på en smell mot henholdsvis Stavanger og Comet, mens Frisk Asker innfridde hjemme mot Lillehammer med 4-3-seier.

En skikkelig opptur for Frisk, som før søndagens runde hadde tre strake tap bak seg.

Se kampfakta fra GET-ligaen her!

Cameron Abbott åpnet scoringsshowet i Askerhallen allerede i det første spilleminuttet, før Sami-Ville Saloma og samme Abbott sørget før 3-0-ledelse etter første periode.

Lillehammer kjempet seg inn igjen i kampen i andre periode til stillingen 3-2, men Frisk Asker - med Abbott-brødrene i spissen - roddet til slutt seieren i land.

Dermed spiste grønntrøyene innpå teten og klatret opp til tredjeplass på tabellen, bare fem poeng bak serieleder Vålerenga og to bak Storhamar, som har en kamp mindre spilt.

- Viktig seier
- Endelig vant vi en kamp igjen. Dette var veldig viktig både for selvtilliten og tabellposisjonen, sier Frisk-trener Sune Bergman til Nettavisen.

- Men kanskje det aller viktigste er at vi viser at vi fortsatt kan spille god hockey, legger han til.

Nå mener svensken at tigrene er på rett vei.

- Litt nervøst
- Det var litt nervøst og stressende utpå isen i dag, og vi burde ha scoret flere mål. Men vi får endelig til vårt spill i dag, understreker Bergman og trekker frem Abbott-brødrene som den store forskjellen mot LIK.

- Hele laget spilte godt, men de (Cameron og Chris Abbott) kjemper og jobber knallhardt hver eneste kamp. I dag var de nok en gang «uhört bra», konstaterer han.

Les flere ishockeysaker her!

Les flere sportssaker her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.