RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enklere motstand neste år

Foto: Roy Kvatningen
Sist oppdatert:
- Det blir enklere motstand neste år, mener landslagssjef Roy Johansen. Han har klokkertro på at Norge rykker opp til A-VM ved neste korsvei.

Norge skal slåss med Polen, Ungarn, Storbritannia, Kina og det beste av de to lagene som rykker ned fra årets A-VM. Ifølge landslagssjef Roy Johansen blir Japan sannsynligvis det ene.

Uheldig med trekningen
Det andre landet som rykker ned, skal på papiret være enten Kasakhstan, Frankrike eller Sveits. Østerrike kan ikke rykke ned, ettersom de skal arrangere neste års A-VM.

- Ingen av motstanderne vi får neste år skal være et hinder for oss, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Selv om Norge nok en gang var uheldige med trekningen og havnet i pulje med de beste av de to lagene som rykker ned fra årets A-VM, mener Johansen at det blir enklere motstand enn Hviterussland.

- Vi får en bedre mulighet neste år. Vi hadde selvfølgelig håpet å få det dårligste laget, og var ikke heldige med trekningen nå heller, men det blir jo absolutt overkommelig, mener landslagssjefen.

Fortsatt skuffet
2-5 tapet mot Hviterussland svir fremdeles for Johansen.

- Jeg må innrømme at jeg er jævlig skuffet over at vi ikke rykket opp. Vi hadde en skikkelig "go" i laget, og kjørte over Hviterussland i første periode, men matchen ble avgjort av en skandaløs dommer, mener landslagssjefen.

Han sikter naturligvis til situasjonen dere Norge ble snytt for 3-4-reduseringen, fordi dommeren blåste for utvisning på en hviterusser i det Norge scoret. Dommeren innrømte etterpå overfor Roy Johansen at han hadde gjort en feil.

Feil organisert
Landslagssjefen, som neste sesong skal jobbe på heltid, mener også at det internasjonale ishockeyforbundet bør endre på organiseringen av B-VM.

- Hele feilen er at det er to puljer. De har bare tatt hensyn til økonomi og ikke det sportslige. Det er selvfølgelig lettere å få arrangører når du kan avvikle hele greia på en uke. Men det burde bare vært én pulje hvor de to beste rykket opp. Et lag som Kina har ingenting i 1. divisjon (B-VM) å gjøre, det burde spilt i 2. divisjon, mener Johansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere