RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Enorm oppmuntring for oss

Foto: Ian Hosgson (Reuters)
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson håper gårsdagens kontroversielle 2-0-seier over Arsenal vil sparke i gang Uniteds kamp for ligagullet.

En særdeles tvilsom straffe i 2. omgang, som Ruud van Nistelrooy satte sikkert i mål, pluss et mål på overtid av Wayne Rooney, sørget for at United nektet Arsenal å spille sin 50. Premier League-kamp på rad uten å tape.

Enorm oppmuntring
Etter kampen mente Wenger at dommer Chris Riley avgjorde kampen til Uniteds fordel, men det brydde ikke Ferguson seg mye om etter oppgjøret, som på forhånd ble omtalt som «tiårets kamp» i den engelske ligaen.

- Det var en enorm oppmuntring for oss. Når vi ikke spiller bra, og spiller altfor mange uavgjort, er det selvfølgelig viktig å vinne igjen. Det er ekstra viktig når motstanderen heter Arsenal. Jeg tror at hvis vi fortsetter å jobbe like hardt, og hvis jeg kan bruke en mer stabil førsteellever, vil resultatene komme. Forhåpentligvis er dette starten på en seiersrekke, fordi vi trenger trepoengere for å ta igjen Arsenal, sa Ferguson.

- Umulig for dommeren
Ferguson hadde ikke sett straffesituasjonen da han ble intervjuet av engelsk presse, men kommenterte den likevel.

- Campbell felte Rooney i straffefeltet, og når du blir felt innenfor 16-meteren, er det straffe. Men dommeren hadde en umulig oppgave. Lenge så det ut til at Patrick Vieira styrte ting der ute, og dommeren må være sterk i sånne situasjoner. Det er vanskelig. Det er egentlig umulig, sa manageren.

Ferguson tror nå at kampen er ligagullet er like åpen igjen.

- Jeg tror vi har bevist i løpet av de siste årene at det ikke er mye forskjell på de to lagene, sa han.

Glad for Ruud
Ferguson var også lykkelig over at Ruud van Nistelrooy scoret på straffe, noe han ikke gjorde forrige gang Arsenal gjestet Old Trafford.

- Jeg er veldig glad for at han fikk sjansen til å legge den missen bak seg, sa skotten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere