RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er det rødt kort hver gang for sånt?

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ryan Babel slakter dommeren. Kenny Dalglish er misfornøyd.

Lørdag forsvant omsider Roy Hodgson som Liverpool-manager. Legenden Kenny Dalglish overtok.

Så begynte søndagen med at Fernando Torres fastslo at han ikke hadde vurdert å dra fra Liverpool – og at han så for seg at han fullførte kontrakten med klubben.

Det hadde vært ett døgn med glede for Liverpool-fansen.

De hadde kanskje et håp.

Så tok det 35 sekunder før dommer Howard Webb gjorde sitt for å ødelegge.

Heldig straffe
Dimitar Berbatov utfordret Daniel Agger, kom seg forbi på utsiden, dansken langet ut med et bein, var kanskje så vidt borti, men bulgareren gikk i bakken som en stein.

Webb pekte på straffemerket.

Uten at det er så rart.

Webb har nå nemlig dømt straffe til United i fire av de seks siste kampene han har dømt på Old Trafford.

Ryan Giggs takket og bukket, og selv om Pepe Reina gjorde et godt forsøk på å redde, så var skuddet for hardt. Det hadde gått mindre enn to minutter av Kenny Dalglish´ comeback som Liverpool-manager.

Men det gikk allerede galt.

- Selvfølgelig var det en straffe. Det var kontakt - nok til at jeg mistet balansen. Folk vet at jeg ikke er en spiller som går over ende lett, fastslo Berbatov etterpå.

- Jeg tror ikke det var straffe, sa Dalglish kort om situasjonen etter kampen.

- Og de kaller ham en av de beste dommerne. Det er en vits, skrev Ryan Babel på twitter.

Direkte rødt
En halv time senere gikk det galt igjen, men denne gangen uten at dommeren kunne klandres. Denne gangen var det ene og alene Steven Gerrards egen feil at han korrekt ble sendt til en tidlig dusj. Michael Carrick og Gerrard gikk i samme duell. Liverpool-kaptein satset med begge beina og knottene først, men var for sent ute. Webb hadde egentlig ikke noe valg.

Det måtte bli rødt.

Uten at Dalglish er helt sikker på.

- Det røde kortet? Er det sånn at alle som ikke takler langs bakken skal bli utvist nå for tiden? Poenget er også at Howard Webb ventet til en av våre spillere fikk ballen før han blåste.

Uansett, med ti mann sier det seg selv at Liverpool kom til å få problemer med å slå tilbake.

De klarte det heller ikke.

Kontrollerte
Johnny Evans headet i innsiden av stolpen, United hadde en viss kontroll og skapte noen sjanser, men kampen ebbet ut med 1-0-seier til hjemmelaget, som dermed er klar for 4. runde av FA-cupen.

- Jeg synes keeperen deres (Pepe Reina) var deres beste spiller, men til slutt var ett mål nok for å vinne, sa Berbatov.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

De har kun tapt én av 31 kamper denne sesongen – en ligacupkamp mot West Ham.

Liverpool kan imidlertid trøste seg med at det så bedre ut enn på en stund. De var med i kampen helt ut, selv om de var én mann mindre. Derfor får nok ikke Stretford End rett om Kenny Dalglish.

- You're getting sacked in the morning, sang de.

Det får han ikke.

Nå får han heller tre dager å forberede seg på sin første seriekamp, borte mot Blackpool. Så er det duket for lokaloppgjør mot Everton neste helg.

- Det er vanskelig å komme hit til Old Trafford. De leder serien, og vi måtte spille med ti mann. Men spillerne ga alt. Fansen støttet osds fantastisk. Vi byttet også inn tre unge spillere, sa Dalglish også.

Manchester United har spillefri i midtuka, men møter Tottenham borte i serien neste helg.

PS. Manchester United stilte uten Nemanja Vidic, Edvin van der Sar og Wayne Rooney. Liverpool manglet Glen Johnson, som var på fødestua med kona, og en skadet Joe Cole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere