Gå til sidens hovedinnhold

- Er det sånn de vil spille, må vi også legge lista der

Magnus Nilsen fikk slått løs alle tennene i overkjeven mot Vålerenga.

VÅLERENGA-SPARTA 5-2, 2-1 i kamper

JORDAL (Nettavisen): Vålerenga vant det tredje av oppgjørene i NM-semifinalen mot Sparta Sarpsborg onsdag, men det var en stygg hendelse i kampens tredje periode som fikk mest oppmerksomhet i etterkant.

Spartas Magnus Nilsen ble truffet av en høy kølle, og forlot Jordal Amfi med et blodig håndkle foran munnen.

Roger Forsberg kunne etter kampen fortelle at omtrent alle tennene i overkjeven er løse.

- Han har ingen tenner i overkjeven som ikke er løse. Er det sånn de vil spille, så må vi vel legge lista der, vi også. Når halve tannraden løsner, så er det bevist at kølla har vært et sted den ikke bør være. Om det var uhell eller ikke vet jeg ikke, sa Sparta-treneren til Nettavisen, før han tilføyde at han ikke hadde sett TV-bildene av det som skjedde.

Vålerengas Cato Cocozza og Anders Hilt Jørgensen var innblandet i den omtalte episoden med Nilsen.

VIFs assistenttrener, Stig Johansen, tok spillerne sine i forsvar.

- Det er klart at det var en tøff takling. Sparta-spilleren var uheldig som fikk ryggen delvis imot vantet, og ble truffet i det han var i en vending. Men det ingen spillere her som er kjent for å skade motstandere med vilje, sa Johansen til Nettavisen.

Solid Søberg
Sparta startet best på Jordal, og var flere ganger nær ledermålet i første periode. Steffen Søberg holdt likevel buret reint, og Vålerenga-keeperen var også svært viktig etter den første garderobehvilen.

VIF hadde overtatt initiativet og spilte i overtall da pucken plutselig ble gitt bort på vei framover. To Sparta-spillere kom helt alene med Søberg, men unge sisteskansen vartet opp med en fenomenal dobbeltredning.

Ikke lenge etter tok Vålerenga ledelsen. Tyler Donati spilte fri Ryan O'Marra på blankt mål. Fra kort hold kunne sistnevnte knapt bomme.

Omtrent midtveis i andre periode kjempet Morten Ask inn 2-0. VIF så ut til å koble et solid grep på kampen, men få sekunder senere banket Sparta og Nikas Roest inn en redusering. Noe senere mislyktes Patrick André Bovim med å sette inn en ny god Sparta-mulighet.

VIF startet også tredje periode sterkest. Fredrik Csisar ordnet ny tomålsledelse etter framspill fra Ask og Sondre Olden.

- Vi gjennomførte planen, som var å begynne tøft og ikke slippe til for mye i starten. Vi kan ikke starte kamper med å ligge under med to, tre og fire mål som mot Stjernen. Framover scoret vi fem mål, og hvis jeg ikke tar feil var tre av dem returmål. Vi har jobbet mye med å være mer aggressive foran målet, oppsummerte Stig Johansen.

- Må stå kampen ut
Da litt over ti minutter gjensto, kom gjestene igjen på skuddhold. Magnus Selvaag plasserte inn 2-3 bak Søberg.

Daniel Sørvik pådro seg samtidig ti minutter i fryseboksen for dårlig oppførsel, men dessverre for Sparta ble sjansen med flere menn på isen skuslet bort.

Den gjenstående tiden svingte spillet mye fra side til side, noe som viste seg å passe VIF best. To kjappe mål punkterte det tredje semifinalemøtet mellom lagene.

Først avsluttet O'Marra mellom beina på Jonatan Bjurö, før Sondre Olden sekunder senere sørget for 5-2.

Gjestene fra Østfold lyktes ikke med å redusere, tross spill fem mot fire i sluttminuttene.

- Jeg syns vi var bra med hele kampen, og vi møtte et bra lag. I tredje periode gir vi bort to mål altfor enkelt, og det funker ikke mot Vålerenga. Vi må stå kampene ut, og kan ikke by på for mye. Det er de for gode til, konkluderte Sparta-trener Forsberg.

Oilers vant målfest
I onsdagens andre semifinalekamp beseiret Stavanger Oilers gjestene fra Lørenskog med 7-4.

Dermed leder Stavanger også 2-1 i kamper i sin semifinaleserie. Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen scoret to ganger hver for siddisene, som ledet hele 5-1 et stykke ut i den siste perioden.

Tre Lørenskog-reduseringer, deriblant to av Espen Olsen Lie, brakte ny spenning inn i oppgjøret. Et mål av veteranen Tore Vikingstad, og en scoring i tomt nett av Matt Ryan fire sekunder før slutt, ga likevel en komfortabel seiersmargin for Oilers.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene