*Nettavisen* Sport.

- Er dette behandlingen jeg får?

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Harmeet Singh er alt annet enn fornøyd med tilværelsen i Vålerenga.

20.02.12 07:32

LA MANGA (Nettavisen): Harmeet Singh ønsker ikke å forlenge kontrakten med Vålerenga, som går ut etter sesongen.

21-åringen ønsker å komme seg til en utenlandsk klubb, men Martin Andresen fortalte Nettavisen denne uken at Vålerenga ønsker å selge ham til en annen norsk klubb, slik at de skal få en grei pengesum for ham.

Vålerenga-sjefen er klar på at klubben kommer til å bruke andre spillere, så lenge Singh ikke ønsker å vie fremtiden sin til klubben.

- For å si det sånn: Under ellers like forhold vil andre prioriteres foran ham, sa Martin Andresen til VG Nett på torsdag.

Situasjonen er dermed den at en av Norges mest talentfulle midtbanespillere trolig står foran en sesong med dårlige utsikter for spilletid.

Der ligger det som etter alle solemerker er en gryende konflikt i osloklubben, og alt annet enn en drømmesituasjon for en allerede presset Martin Andresen.

Deppet
Nettavisen møter en lavmælt Harmeet Singh på La Manga, etter at han nok en gang har startet en Vålerenga-kamp på benken.

I Vålerengas 2-0-seier mot Ekranas søndag, fikk han ikke spille et eneste minutt, og det er andre kamp på rad han ikke er blant Martin Andresens utvalgte.

Vi er de eneste som er igjen på baneområdet på La Manga, og stemningen er alt annet enn lystig.

At Harmeet Singh ikke har det bra i Vålerenga akkurat nå, er hevet over enhver tvil.

- Hva skal jeg si. Det er som jeg forventet. Jeg så for meg mange scenarioer (da jeg ikke ville skrive ny kontrakt), og visste at dette er noe som kunne skje, sier Harmeet Singh til Nettavisen.

Vil ikke sutre
Det skinner gjennom at Singh synes situasjonen er urettferdig.

- Jeg føler jeg er god nok for laget, selvfølgelig, men det hjelper meg ikke å drive å sutre. Han tar ut det laget han føler er best. Men jeg håper ikke at min kontraktssituasjon er med på å svekke sjansene mine, sier han.

- Men det sier jo Martin Andresen at det gjør?

- Ja. Hva kan man gjøre da? Hvis de tror dette knekker meg, må de tro om igjen. Jeg har vært med på tøffere enn som så, sier Singh.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

- Forstår du Vålerengas hensyn her, at de har lyst til å få penger for deg, siden du ikke ønsker å forlenge kontrakten?

- Selvfølgelig, jeg forstår at de vil ha penger for meg, men jeg vet ikke hva jeg skal si. De fortjener å få penger for meg, men er dette behandlingen jeg får, spør Singh retorisk.

Og legger til:

- Hvis det er det, så værsågod Martin Andresen, sier han.

Simpelt forhold
- Hvordan er forholdet ditt til Martin Andresen?

- Det er som det har vært helt siden han kom til klubben, helt simpelt. Han er trener, jeg er spiller, ikke noe mer enn det. Ikke noe mer vennskapelig, ingenting. Jeg er profesjonell fotballspiller, han er trener, that´s it, forteller midtbanespilleren.

- Har den nåværende situasjonen fått deg til å revurdere å gå til en annen norsk klubb?

- Det er helt uaktuelt å gå til en annen norsk klubb. Hvorfor skal jeg gå til en annen norsk klubb? Og hvorfor skal de tilby meg til en annen norsk klubb, når jeg ikke har lyst til det selv? Jeg må ville det selv, påpeker han.

Til tross for at han går mot en sesong uten nevneverdig spilletid, noe som ikke er heldig for en unggutt som ønsker å komme seg til en større klubb i utlandet, er ikke situasjonen så tøff at han har vurdert å krype til korset og signere en forlengelse med Vålerenga.

- Dette får ikke meg til å signere ny kontrakt, og fortsatt er det like uaktuelt som det har vært tidligere. Det hjelper ikke å sette meg på benken og behandle meg sånn. Men jeg er lojal, og gidder ikke drive å sutre fordi han (Martin Andresen) benker meg. Jeg skal vise ham at jeg er god nok, og håper han endrer mening, sier Singh.

- Jeg er god nok
Singh, som nylig fikk sin debut på Norges A-landslag, gjentar flere ganger at han ikke ønsker å sutre, og påpeker at han er innstilt på å være så god at det blir umulig å benke ham.

- Jeg respekterer Martin og det han mener er best for laget, men jeg føler jeg er god nok, og det skal jeg bevise, sier han.

Martin Andresen sier følgende om situasjonen når Nettavisen spør om Singh-situasjonen:

- Det er stor konkurranse om plassene, og Harmeet spilte 30 minutter sist kamp. Fegor (Ogude) har hatt lenger ferie enn de andre, og trengte kampen, og Doffen (Kristofer Hæstad) spilte 60 minutter forrige kamp, sier en ordknapp Andresen til Nettavisen.

Han nekter for at klubben forsøker å presse Singh til å forlenge kontrakten eller gå med på et salg til en annen klubb.

- Vi forbereder oss til sesongen for å få et best mulig fotballag, og Harmeet er en del av den gruppa, avslutter Andresen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.