RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er du redd, må du gjøre noe annet

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Knut Tørum og nedrykkstippede Start er mer spent enn skremt foran Tippeliga-returen.

LA MANGA/OSLO (Nettavisen): Han hadde eterens mest følelsesladde treneravskjed da han måtte gi seg som Rosenborg-trener, og har hatt over et år hvor han har jobbet med analyseverktøy i stedet for fotballspillere. Men Knut Tørum (37) var aldri i tvil om at han ville tilbake som trener.

- Faen heller, dette kan jeg, var tankene da jeg var i Rosenborg.

Dermed var ikke veien fram til kontraktundertegnelsen i Kristiansand veldig lang.

- Da Start kom inn i bildet, og jeg møtte folkene der, følte jeg at de hadde en filosofi som passet med min, sier Tørum til Nettavisen.

Er ikke redd
De foregående Start-trenerne vil neppe samstemme. På drøyt to og et halvt år har Sørlandets flaggskip hatt seks trenere, og blir det en ny kamp i bunn, er det ingen grunn til å tro at Tørum blir sittende særlig lenger enn sine forgjengerne.

Han frykter likevel ikke akkurat det scenarioet.

- Man ser den samme historikken overalt. Blir du redd for det, så må du finne deg noe annet å gjøre, sier Tørum rolig.

- Veldig spennende
Han er likevel ikke så veldig bekymret for at Start skal rykke ned. Det er nemlig mange grunner til at klubben skal bli værende, skal man tro Start-treneren.

- Vi har masse potensial her.

- Hvis vi bare får flyt, og foretar de rette valgene, så ser dette veldig spennende ut.

Kanskje har sørlendingene også klart å hente inn en av Tippeligaens mest spennende spillere i år – Cristian Bolaños. Costaricaneren på høyreflanken har imponert stort i sesongoppkjøringen med fart, en presis innleggsfot og blendende teknikk, og kan fort bli en skikkelig publikumsyndling på Sør Arena. Solomon Owello er nok et spennende kort på midtbanen med sin gode motor, men ingen av dem vil likevel kunne overgå hele Sørlandets og Norges Myggen.

- Det er mulig!
Spørsmålet: Er det mulig – kan han komme tilbake og være i nærheten av gammel storhet? Knut Tørum er i alle fall overbevist.

- Ja - det er mulig.

- Den eneste jobben som gjenstår er å få fotballmuskulaturen til å fungere som den skal.

Holdningene til den norgeshistoriens mest rocka fotballspiller er det i alle fall ingen ting å si på, skal man tro Tørum. Tvert imot.

- Han er en lederskikkelse, og gir veldig mye av seg selv til de andre spillerne. Myggen har gjort jobben i vinter, og hans O2-opptak står ikke tilbake for andre Tippeliga-spillere,

- Myggen spilte bare 30 min i fjor, hadde gjerne sett at han hadde spilt 30 kamper, men vi har veldig tro på det her, står sammen om det, og det blir et helvetes leven om han får det til, smiler den tidligere RBK-sjefen.

Myggens 15 minutes of fotball
Det er få ting som ville ha gledet mer enn om Myggen kom tilbake i gammelt slag, men med kun 15 minutter på banen i sesongoppkjøringen, er Myggen neppe kortet Start bør gå all-in på.

Cristian Bolaños, derimot ...

- Vi har en meget spennende høyreside, og har vært heldige der, innrømmer bergenseren.

- Når vi har en spillestil i bunn, kan vi dyrke fram det Bolaños er god på. Han fikk ikke så mye spilletid i Odense, mye fordi de hadde en veldig sterk midtbane. Men han er allerede blitt vant til de nordiske forholdene, og er et spennende kort, mener Tørum.

«Gamlingene» er nøkkelen
De første forhåndstipsene holder Start som en av dumpekandidatene. Skal klubben overleve, ligger det et stort ansvar på gamlegutta, innrømmer Tørum.

- Vi bør sikte høyere enn bare å overleve i Tippeligaen. Nøkkelen hos oss at vi har en ledergruppe i Borgersen, Myggen, Årst og Fevang - disse har en viktig rolle og står for mye av det vi ønsker å se både på og utenfor banen.

- Men bommer vi med Årst, Myggen, og et par spillere til, så ser det dårligere ut, innrømmer den tidligere Mosse-helten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere