RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Er du virkelig så forbanna dum?

Sist oppdatert:
Lance Armstrong hudfletter giro-doper.

Tidligere sykkelkonge Lance Armstrong har ytret seg om Danilo Di Luca, som fredag ble kastet ut av årets Giro d’Italia etter å ha testet positivt for EPO.

- Med visshet om at jeg har null kredibilitet hva gjelder spørsmål om doping, må jeg likevel tenke: ”Di Luca, er du virkelig så forbanna dum”, skriver amerikaneren på sin twitter-konto.

Armstrong er selv utestengt på livstid og er fratatt alle sine sju Tour de France-titler etter at en rapport fra den amerikanske antidopingbyrået sist høst avslørte hans systematiske bruk av ulovlige midler og metoder over flere år.

HTML EMBED

Sparkes og saksøkes av laget
Det italienske laget Vini-Fantini nølte heller ikke lenge med å distansere seg fra Di Luca.

Laget gav ham sparken umiddelbart og truer nå med søksmål.

Les også: - Tidligere Giro d'Italia-vinner testet positivt

- Danilo Di Luca var aldri en del av vår gruppe, ikke ønsket på vårt lag og han ble inkludert i troppen fordi vår hovedsponsor ønsket ham med, sier laget manager, Angelo Citracca, i en pressemelding fredag.

- I tråd med lagets interne regler skal vi straffeforfølge denne saken, sier Citeracca videre.

Giro-vinneren Di Luca, som nå er dopingtatt for andre gang, ble signert av Vini-Fantini i forkant av årets Giro d’Italia. 37-åringen testet positivt på en prøve fra 29. april, men han ble presentert som Vini-rytter to dager før.

Les også: Snøvær amputerer ny giroetappe

Lagledelsen hadde i utgangspunktet betenkeligheter ved å hente inn den kontroversielle veteranen, men lagets hovedsponsor, Valentino Sciotti, presset igjennom signeringen. Sciotti og Di Luca er visstnok gode venner.

Rytterforeningen går til sak
ACCPI, den foreningen for profesjonelle syklister i Italia, har også uttalt at de vil gå til sak mot Di Luca. Foreningen mener denne saken skader omdømme til alle syklister.

- Sykkelsporten prøver iherdig å gjenvinne troverdighet og hengivenhet hos offentligheten. Derfor kan vi ikke godta at enkeltpersoner ødelegger for hele bevegelsen, skriver ACCPI på sine hjemmesider.

Doping og Di Luca
Dette er ikke førte gangen italieneren har havnet i dopinggarnet.

I 2009 testet han positivt for CERA – en avansert utgave av blod-boosteren EPO – etter å ha vunnet to etapper og blitt andremann sammenlagt i Giro d’Italia. Di Luca ble ilagt en to års utestengelse, som senere ble redusert til 18 måneder.

Les også: Hit kommmer ikke Giro d'Italia i dag

To år før den tid ble han også utstengt i tre måneder for sin angivelig tilknytning til «dopingdoktoren» Carlos Santuccione. Suspensjonen medførte at Di Luca mistet verdensmesterskapet i Stuttgart det året.

Di Luca har ennå ikke kommentert sin seneste overtredelse. Ifølge La Gazzetta dello sport ønsker ikke italieneren å uttale seg før B-prøven er analysert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere