- Er han ungdomsrytter?

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Kurt Asle Arvesen trodde ikke sine egne øyne.

12.07.10 00:21

MORZINE-AVORIAZ (procycling.no): Det var nesten så Kurt Asle Arvesen luktet en arrangørtabbe, da Andy Schleck entret podiet iført ungdomstrøyen etter den 7.-etappen.

- Forever young? skrev nordmannen i en twittermelding til sin tidligere lagkompis.

De to møttes igjen i målområdet etter søndagens spektakulære Alpe-etappe.

Tok rotta på Sanchez
Da hadde yngstebror Schleck nettopp sikret seg sin aller første etappeseier i Tour de France. Den ti år eldre Arvesen kan ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for rytteren som fortsatt bare er 25 år gammel – mens som har en CV som en aldrende mann.

Les også: Den siste Schleck

- Jeg må bare innrømme at jeg ikke trodde han var ungdomsrytter lenger, men jeg synes det var helt fantastisk å ta imot Andy Schleck som vinner her opp i dag.

- Jeg snakket som vidt med ham og han nevnte at han har kjempet mot Samuel Sanchez både under OL og oppover Alpe d’Huez, men i dag visste han endelig hvordan han skulle ta ham. Normalt er Sanchez en raskere rytter, men han var nok litt preget av alt arbeidet han la ned på denne etappen, forteller Arvesen til procycling.no.

I knallform
Schleck knappet inn ti sekunder på Alberto Contador og Cadel Evans i sammendraget. Ikke nok til å feste grepet om den gule ledertrøya, men Arvesen tror det kan endre seg de neste to ukene.

- I den formen han er i nå, skal det kjøres fort om han skal settes på plass i fjellene. Det endrer seg likevel kjapt. Lance Armstrong veltet tre ganger i dag, og det kan også skje i med Andy. I tillegg er det lett å kjøre seg tom på etappene som venter utover, påpeker Arvesen.

Se også: Schlecks etappeseier i stooore bilder

- Det ser ut til at tapet av Fränk går greit for Saxo Bank?

- Jeg tror Andy takler det bra, selv om laget kommer til å savne Fränk utover. Touren er enda ung, men jeg tror ikke det økte presset spiller noen rolle for Andy.

- Vil ikke ha trøya nå
På pressekonferansen etter etappen ble Saxo Bank-rytteren spurt om hvorfor han ventet såpass lenge med å angripe på den tøffe etappen i de franske Alpene.

- Vi hadde en plan og jeg måtte holde meg til den. Det var kanskje mulig å ta den gule trøya i dag, men jeg vil ikke ha den nå. Jeg vil ha den når vi kommer til Paris, forklarte Schleck.

Dersom han skal klare det, må han trolig opparbeide seg en solid avstand til både Cadel Evans og Alberto Contador.

Temposvakhet
Andy Schleck var godt over minuttet bak Fabian Cancellara under prologen, mens Contador tapte 27 sekunder og Evans 37.

Det ble ikke bedre da Saxo Bank-rytteren var utsatt for et velt under etappen i Spa. En fantastisk oppvisning på brosteinen utenfor Arenberg måtte til for at Schleck skulle holde seg blant favorittene til sammenlagtseieren.

- Hvor stort forsprang trenger du på Contador og Evans før den siste tempoetappen?

- Jeg trenger i hvert fall gul trøye før den etappen. Jeg skal ikke sitte her og si at jeg trenger så og så mange sekunder og minutter, men jeg vet jeg vil gjøre det mye bedre enn på prologen, sier Schleck.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055-0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag