*Nettavisen* Sport.

- Er ikke det der vakkert?

Foto: Viaplay.no (www.viaplay.no)

Mats Zuccarello markerte jubileumskamp med iskald scoring.

16.12.13 10:21

NY RANGERS - CALGARY 4-3 (E.STR.):

Mats Zuccarello (26) er på fjerdeplass på listen over nordmenn med flest grunnseriekamper i National Hockey League (NHL), og nærmer seg tredjeplassen. Natt til mandag spilte han sin kamp nummer 100.

Det markerte Zuccarello med scoring i straffekonkurransen.

Han var førstemann ut og skøytet rolig mot Karri Ramo i Calgarys mål uten å gjøre en bevegelse. Han ventet og ventet. Så føyk pucken plutselig i mål oppe i høyre kryss etter en lynraskt håndleddsskudd.

- For et spill! Kunne han ha ventet lenger? Er ikke det der vakkert? utbrøt MSG-kommentator Joe Micheletti ekstatisk.

Scoringen var Zuccarellos sjuende på tretten forsøk i straffekonkurranser i NHL. Det er svært god uttelling.

- 100 fler enn jeg trodde
Rangers vant kampen 4-3 etter at Benoit Pouliot scoret det avgjørende målet i den sjuende runden av straffekonkurransen. Brad Richards og Dominic Moore scoret også for Rangers, mens Joe Colborne, Lee Stempniak og Paul Byron scoret for Calgary.

- Det er moro å ha spilt 100 matcher. Det er 100 matcher fler enn jeg trodde jeg skulle spille da jeg var yngre, sier Zuccarello til Nettavisen med et smil.

Han er ikke helt fornøyd med sin egen innsats i kampen, selv om han scoret i straffekonkurransen.

- Jeg var dritdårlig i dag, men det var en viktig seier, så det var digg! konstaterer Zuccarello, som nok er i overkant selvkritisk her.

Se høydepunktene her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no. Zuccarellos mål kommer 3,23 minutter ut i videoen):

HTML EMBED

Like bak Shampo
Når det gjelder Zuccarellos statistikk i NHL, er 26-åringen allerede på andreplass i målpoeng av nordmenn.

Espen "Shampo" Knutsen topper listene over både kamper og poeng. Knutsen spilte 207 grunnseriekamper i NHL og gjorde 111 poeng, fordelt på 19/3 for Anaheim Mighty Ducks og 188/108 for Columbus Blue Jackets.

Shampo fkk med seg 62 poeng på sine første 100 kamper. Mats Zuccarello har 55.

Ole-Kristian Tollefsen fikk 163 kamper som back for Columbus Blue Jackets og Philadelphia Flyers. Han gjorde fire mål, tolv poeng (og fikk 296 utvisningsminutter).

Zuccarello tar snart igjen Patrick Thoresen, som spilte 106 grunnseriekamper for Edmonton Oilers og Philadelphia Flyers og gjorde 24 poeng.

Fire strake tap
New York Rangers kom til kampen mot Calgary Flames med fire strake tap. Denne kampen var med andre ord ekstra viktig for Manhattan-laget.

Rangers' trener Alain Vigneault valgte denne gang å kjøre Chris Kreider og Derek Stepan sammen med Rick Nash i stedet for Mats Zuccarello, mens oslogutten fikk Brad Richards og Derick Brassard som rekkekamerater.

Underveis i den første perioden var det ikke vanskelig å forstå at New York Rangers kom fra fire strake tap. Calgary Flames var det beste laget, dominerte skuddstatistikken (11-6) og scoret to ganger. Først gjennom Mikael Bäcklund og deretter gjennom Curtis Glencross.

Hjemmelaget hevet seg i andre omgang. Kraftig.

Sterk andreperiode
Calgary klarte bare å presse fram tre skudd på mål i midtperioden, mens Rangers fyrte av tolv. To av dem fant veien til nettmaskene.

Derek Stepan scoret sitt første mål på ti kamper da han reduserte til 1-2, mens kampens beste spiller - Carl Hagelin - utlignet til 2-2 med sitt første mål på åtte kamper.

Snaut fem minutter ut i tredje periode var Zuccarello på isen da Sean Monahan sendte Flames i ledelsen 3-2. Nordmannen ble fratatt pucken ved rundvantet i egen sone rett før Monahan lurte pucken forbi Henrik Lundqvist.

Rangers var på ingen måte like bra i tredje periode som i den andre, men klarte likevel å utligne til 3-3. Derek Stepan skal ha mye av æren for det.

Senteren førte pucken ut av egen sone og kom inn i Calgarys langs venstresiden. Stepan så ut til å ta med seg pucken bak målet til Karri Ramo, men la den igjen til Chris Kreider og fortsatte uten. Ramo ble fintet ut og Kreider fikk dermed nok ledig rom til å styre pucken inn i mål.

Misbrukte god mulighet
16,04 minutter ut i tredjeperioden ble Mike Cammalleri utvist for Calgary, og bare 39 sekunder senere fikk Calgary enda en tominutter. Rangers fikk dermed 1,21 minutter med fem mot tre.

Igjen kjørte Vigneault en overtallsfemmer uten Mats Zuccarello. Rick Nash, Chris Kreider, Brad Richards, Derek Stepan og Ryan McDonagh klarte ikke å utnytte den gode muligheten, og ett sekund før Calgary fikk én spiller tilbake på isen, pådro Kreider seg en dobbel tominutter for ulovlig spill med høy kølle.

Plutselig var det Rangers som var i trøbbel, ettersom det ga Calgary både siste minuttet og de to første av overtidsperioden på seg til å score i overtall. Men heller ikke Calgary klarte å utnytte sitt tallmessige overtak.

Dermed kunne Rangers til slutt juble for seier etter straffeslag.

New York Rangers er nå oppe i 33 poeng etter 34 kamper. Det gir laget en plass rundt midten av tabellen i den østre avdelingen, der laget stort sett har ligget de siste ukene. 48 kamper gjenstår av grunnserien.

Calgary Flames ligger nest sist i den vestre avdelingen med 31 poeng etter 33 kamper.

Nattens NHL-resultater:
Anaheim - Edmonton 3-2
Chicago - Los Angeles 3-1
Detroit - Tampa Bay 3-0
Montreal - Florida 1-2
NY Rangers - Calgary 4-3
Washington - Philadelphia 5-4 OT

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag