*Nettavisen* Sport.

- Er jeg for tidlig i form nå, eller?

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Hvis det noen gang har vært tvil om Marit Bjørgens OL-form, så er den herved avblåst. Av Marit Bjørgen.

19.01.06 15:19

HEISTADMOEN (TV 2 Nettavisen): Etter tre dager med skriblerier om langrennsdronningens manglende OL-form, satte hun selv et endelig punktum for det torsdag formiddag. Først med et overlegent NM-gull på 10-kilometeren, så med kroppsspråk og til slutt med klar tale.

- Er jeg for tidlig i form nå, eller? spøker en strålende fornøyd Marit Bjørgen (25) mens hun venter på at pressekonferansen skal starte.

Med brødskiva i høyre og et par tørre sokker i venstre hånd intervjues hun på direkten av RadioAdressa, av selveste Otto Ulseth – utskremt medarbeider – som er tilbake for fullt i pressemanesjen etter et mellomspill som fotballtrener, og som trolig gleder seg like mye over Bjørgens maktdemonstrasjon som jenta selv.

- Jævlig dårlig etappe
Skjønt, Ulseth avblåste formsvikten allerede dagen før i sin kommentarspalte i Adresseavisen og var kanskje ikke så spent.

Men det var faktisk hovedpersonen. Marit Bjørgen innrømmer at den negative oppmerksomheten har påvirket henne. Fordi hun heller ikke selv har følt seg hundre prosent.

- Jeg gikk en jævlig dårlig stafettetappe i Val di Fiemme, sier Bjørgen. Med trykk på jævlig.

- Og det ødela den gode følelsen fra skøyterennet dagen før, som var et av mine beste, medgir medieyndlingen.

Takker for støtten
Vendepunktet kom onsdag. Plutselig var formen der – under gjennomkjøring i NM-løypa.

- Jeg kjente at det gikk lettere. Og det gikk lett i dag også, konstaterer hun – fortsatt smilende. Hun var 40 sekunder raskere enn sølvvinner Hilde Gjermundshaug Pedersen og over minuttet raskere enn bronsevinner Ella Gjømle.

Det gikk ikke mindre lett av det som skjedde på stadion før start i torsdagens løp. En hel skole sto og ropte ”Marit Bjørgen – du er toppen!” mens skidronninga varmet opp.

- Jeg la merke til det, ja. Det betyr mye med slik støtte. Jeg fikk støtte fra publikum hele veien i dag, og det setter jeg stor pris på.

Gjennom de vanskelige dagene tidligere i uka har trener Svein Tore Samdal vært den viktigste samtalepartneren.

- Jeg har fått veldig god støtte av Svein Tore, og av familien. Når det er litt negative tanker som surrer i hodet, så hjelper det å ha noen som bygger deg opp. Svein Tore har overbevist meg om at det vi har jobbet med er det riktige, poengterer Bjørgen.

- Viktig for hodet hennes
Og treneren smilte også som ei sol i snøværet på Heistadmoen. Han vet hva en slik gjennomkjøring – med 40 sekunders seiersmargin til Hilde Gjermundshaug Pedersen – betyr for drømmeeleven.

- Dette var viktig for hodet hennes. For Marit har nok vært litt usikker, innrømmer Samdal.

Samdal mener dessuten at Bjørgen har mer å gå på. Kanskje ganske mye mer, også.

- Dagens renn var den sjette hardøkta på sju dager. Så Marit kommer bare til å bli bedre fremover mot OL.

Fredag går hun NM-sprinten på Heistadmoen. Lørdag settes kursen mot høydeopphold i Seisser Alm. Der skal Bjørgen kose seg i ro og fred frem mot lekene i Torino.

Imens kan skigale nordmenn ta det fullstendig med ro. For Marit Bjørgen redder OL-festen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag