*Nettavisen* Sport.

- Er jeg vraket?

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Hvert år siden 1994 har Mathias Fredriksson vært på startstrek i Svenska Skidspelen i Falun. Nå er veteranen vraket.

17.03.09 12:02

Verdenscupen i langrenn avgjøres kommende helg på Lugnet skistadion i den svenske skimetropolen. I fokus står duellen mellom Petter Northug og Dario Cologna om sammenlagtseieren. Avgjørelsen på den fighten får ikke Mathias Fredriksson se på nært hold.

I hvert fall ikke på så nært hold som han pleier. 36-åringen har vært fast inventar i den svenske langrennstroppen i en årrekke – og har ikke gått glipp av rennene i Falun siden 1993.

På tribunen
Kommende helg må han ta plass på tribunen dersom han har lyst til å få med seg avslutningen på årets sesong. Sportssjef Gunde Svan fant ikke plass til ringreven i det svenske laguttaket.

Beskjeden om vrakingen fikk 36-åringen av Aftonbladet mandag.

– Jaha, er jeg det? Det hadde føltes bedre å få denne beskjeden fra lagledelsen, men det var bra du ringte. Da vet jeg hva jeg skal bruke helgen til, sa Fredriksson – og lurte videre på om lillebror Thobias var med på lista over navn.

Også der var svaret nei.

– Jeg snakket akkurat med han om det. Ingen av oss hadde hørt noe og det begynte jo å nærme seg. Jeg får ringe han og fortelle at han ikke skal være med, sa Fredriksson.

Han har hatt en meget tung sesong preget av mye sykdom.

Södergren sliter
Heller ikke en annen svensk veteran, Anders Södergren, stiller til start i Falun. Han sliter med ryggproblemer. Mange trodde at det ville åpne for Fredriksson, men den svenske landslagsledelsen fant i stedet plass til unggutten Teodor Peterson.

Dermed er sesongen over for Mathias Fredriksson, men karriereslutt er det ikke snakk om.

– Jeg skal gå OL neste år, sier 36-åringen.

Svenska Skidspelen avvikles i år som en miniutgave av Tour de ski. Fredag skal det gås prolog – med innlagt kåring av dronningen og kongen av den beryktede «mördarbacken». Lørdag er det fellesstart med skibytte, før det søndag skal gås jaktstart med utgangspunkt i lørdagens resultatliste.

Onsdag er det for øvrig sprintrenn rundt det kongelige slottet i Stockholm.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.