- Er nervøs for at jeg skal legge opp

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Men vi blir nok ikke kvitt Petter Northug med det første.

23.03.12 12:32

BISLETT (Nettavisen): Det var mot slutten av sesongen i 2010 at Petter Northugs far, John Northug, gikk ut i media å sa at sønnen vurderte å legge opp.

Northug senior hevdet at han og sønnen hadde diskutert framtiden nøye og at det norske skiesset kunne finne på å legge opp allerede etter ski-VM i 2011.

Som vi vel alle har fått med oss gikk det ikke slik. Northug ble den stor gullkongen under mesterskapet i Oslo i fjor og også denne sesongen har han kjempet i skisporet.

2011/12-sesongen har imidlertid ikke vært utelukkende god for Northug. Det startet veldig bra i fjor høst og vinter, men så har formkurven vært synkende siden nyttår.

LES OGSÅ: - Det hadde jeg aldri i verden trodd

- Han er nervøs
Sesongens store mål, Tour de Ski, endte med en tredjeplass, mens Northug måtte stå over Vasaloppet på grunn av sykdom. Sesongen ble på mange måter ikke som ventet.

Torsdag var imidlertid trønderen i strålende humør da han deltok under sprintrennet på Bislett, selv om han røk ut allerede i semifinalen på 100 meter sprint.

Etter rennet var spørsmålene mange om den svake sesongen. En journalist lurte derfor på hvor lenge det ville gå før faren igjen begynte å snakke om at Northug vurderte å legge opp.

- Nei, han er nervøs for det hver eneste dag, han, svarte Northug med et smil.

Northug gjorde imidlertid mer enn å spøke om framtiden som skiløper. 26-åringen kunne også fortelle at han har målene for framtiden klare og at vi ikke blir kvitt ham med det første.

- Neste sesong blir både Touren og VM viktig. Touren bli faktisk like viktig som VM. Det trigger meg veldig, forteller Northug.

- Det er kanskje bra jeg ikke har vunnet Touren enda. Da blir det viktigere å planlegge treningen fram mot den også, og bruke den som et steg på veien mot VM, sier Northug.

- Nytt forsøk i 2016
Denne sesongen skulle Northug som nevnt gått Vasaloppet, men måtte stå over. De kommende sesongene er preget av mesterskap og dermed kan det bli en stund til neste mulighet.

I 2013 er det VM i italienske Val di Fiemme, i 2014 venter OL i russiske Sotsji og i 2015 er det duket for et nytt VM, da i Falun. Først i 2016 vil vi igjen få et mesterskapsfritt år.

- Når jeg legger opp og ikke har noe annet å gjøre, får jeg ta etter alle de andre å gå langløp. Det kan vel bli et nytt forsøk på Vasaloppet i 2016. Vi får se når terminlista er endelig

- Om jeg skal legge opp i 2015? Nei! Det må vel bli mellom 2020 og 2030, det, sier Northug, nok en gang med et sedvanlig smil om munnen.

Mageviruset som satte en stopper for deltakelsen i Vasaloppet denne sesongen var det ingenting å gjøre med.

- Avgjørelsen om å ikke gå var jeg med å ta selv. Magen var bare 95 prosent. Selv om jeg kunne trene, ville det vært noe annet å gå ni mil på ski. Det ville vært en påkjenning, sier Northug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.