- Er Tone Damli noe for deg, Petter?

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northug fornekter seg ikke når han svarer på dette spørsmålet.

26.02.13 11:18

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Mandagens mest leste nyhet var bruddet mellom Tone Damli og Aksel Hennie. Det har også nordmennene i Val di Fiemme fått med seg, som for eksempel Petter Northug.

Han er - som de fleste vet - en av Norges mest ettertraktede ungkarer, og er blitt koblet til andre norske kjendiskvinner tidligere.

- Tone Damli er single. Noe for deg?

- Ja, det var når jeg hørte det at jeg bestemte meg for å gå 15-kilometeren, sier Northug til Nettavisen, til stor latter fra det fremmøtte pressekorpset.

Ellers handler det selvfølgelig mest om det sportslige dagen før 15-kilometeren. Petter Northug har ikke vunnet gull i VM i Val di Fiemme ennå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Han gikk i mål til sølvmedalje på den individuelle sprinten, endte på fjerdeplass på 30-kilometeren med skibytte og røk ut i semifinalen i lagsprinten som ble gått sammen med Pål Golberg.

LIVE: Landslagets pressekonferanse .

Mosvik-ekspressen er sannsynligvis svært sulten på å få tak i en gullmedalje før VM er over.

- 10-15 som kan vinne
På forhånd var det ventet at Petter Northug skulle stå over tirsdagens renn, ettersom det er et tett og tungt VM-program og dette er hans svakeste distanse.

Nå har han altså bestemt seg for å gå. Tirsdag ble det bekreftet at Northug er på laget, sammen med Martin Johnsrud Sundby, Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe.

Northugs mål er soleklart:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Man får være innstilt på å gå for medalje når man først skal gå. Jeg tror det er mange som kan vinne, jeg tror ikke det er én enkelt som er favoritt. Det er nok en 10-15 som kan vinne denne øvelsen, sier Petter Northug.

NRK spør Northug om han blir overrasket dersom han vinner onsdagens renn.

- Ja, det blir jeg, svarer han kontant.

- Det er denne distansen jeg har slitt mest med. Det handler mest om at jeg har funnet en måte å gå fellesstarter på som passer meg. Her handler det om å gå jevnt og ikke legge igjen for mye noen steder. Målet er å åpne så hardt at man i hvert fall ikke taper for mye til teten i starten. Jeg må prøve å finne en god flyt og gå jevnt fort hele tiden, utdyper han.

Sølv-Martin syk?
Under tirsdagens pressetreff kom det også fram at Martin Johnsrud Sundby og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er isolert fra lagkameratene sine, på grunn av sykdom.

Uhrenholdt Jacobsen går ikke tirsdagens 10-kilometer, men det er fremdeles et godt håp om at Johnsrud Sundby kan stille på 15-kilometeren.

Martin Johnsrud Sundby var ikke til stede på pressetreffet med herrelaget tirsdag.

- Martin er en av dem som er tatt ut og skal gå, men hadde litt kløe i halsen i morges og er nå hos doktoren. Jeg vet ikke mer, så vi kan ikke si så mye, sier landslagstrener Trond Nystad.

Optimistisk bronsevinner
Sjur Røthe, som imponerte stort ved å ta bronsemedalje på lørdagens skiathlon, var imidlertid på plass.

- Føler du deg som medaljekandidat?

- Jeg har aldri vært på pallen i et rent skøyteløp ennå, men jeg sa før VM at målet var å kjempe om medaljer på alle distanser, sier Sjur Røthe på spørsmål fra VGs journalist i salen.

- Jeg må krype til korset og innrømme at jeg hadde medaljen liggende ved siden av meg den første natten, smiler Røthe.

Det blir tøft for Northug å vinne gullet på 15-kilometeren. Dario Cologna, Alexander Legkov og Maxim Vylegzhanin regnes som de største favorittene. Northug håper likevel å gå helt til topps.

- Det hadde vært artig å lyktes i morgen, selv om dette har vært en vanskelig distanse for meg. Når jeg er i form, kan jeg gå fort alene i 15 kilometer. Det er planen å gjøre det i morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.