RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

- Er vi blitt lurt?

Sist oppdatert:
Det svenske sykkellandslaget fryktet en helt annen opplevelse enn forventet da de ankom Tønsberg for starten av Glava Tour of Norway.

- Har de lurt oss hit for å snekre og bygge båt? spøkte det svenske landslaget utenfor rytterhotellet i Tønsberg dagen før starten av Glava Tour of Norway.

På brygga i Tønsberg står nemlig menn i vikingdrakter og bygger en identisk kopi av Osebergskipet i sommer, de svenske syklistene ante med ett ugler i mosen.

Men nei, svenskene skulle ikke på tvangsarbeid i Norge, slik noen kanskje måtte det under vikingtiden. De er her for å sykle Glava Tour of Norway, som starter i Tønsberg onsdag.

- Alt er nytt. Nye veier, nye lag, nye ryttere i feltet. Det blir spennende, sier 29-åringen Kalle Sandell. En av veteranene på det svenske laget.

Veteraner og unggutter
Sverige stiller et lag sammensatt av unge talenter og rutinerte ryttere. Noen av rytterne har aldri konkurrert i Norge før, mens andre har syklet Ringerike Grand Prix opp til fem ganger.

- Vi har ingen typiske spurtere på laget i Tour of Norway. Vi må satse på å komme løs, sier de svenske guttene, som på tross av topp humør ikke vil ikle seg noe favorittstempel.

Johan Landström kjørte inn til en sjetteplass i sammendraget i Ringerike Grand Prix i fjor. Han kjører i år for det svenske laget CykelCity.

Frykter Rasmussen og Joker
- Christina Watches, laget til Michael Rasmussen, kan være en favoritt. Joker Merida stiller på hjemmebane, og vil satse alt. Rabobank er alltid et sterkt lag, oppsummerer svenskene.

Michael Rasmussen og Angelo Furlan stiller for Christina Watches, mens et toppet Joker Merida stiller med Christer Rake, Stian Remme, Frederik Wilmann, Vegard Stake Laengen, Vegard Robinson Bugge og Vegard Breen.

- Vi satser på å vinne etapper. Vårt sterkeste kort er muligens Jesper Dahlström. Han vant ritt i våre nasjonale cup for to uker siden, avslutter svenskene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere