*Nettavisen* Sport.

- Eriksen snart klar for Dortmund

Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB scanpix

Det danske stortalentet skal være svært nært et klubbskifte.

17.06.13 16:42

Christian Eriksens dager i nederlandske Ajax kan snart være talte.

Den ettertraktede playmakeren skal ifølge både Bild og tyske Sky Sports være svært nær en avtale med Borussia Dortmund.

Det danske stortalentet har lenge blitt koblet til en overgang bort fra Ajax, og forrige sesongs Champions League-finalist har lenge blitt nevnt som en aktuell kandidat.

For halvannen måned siden bekreftet Ajax-trener Frank de Boer at han hadde snakket med Jürgen Klopp om den danske landslagsspilleren.

Eriksen har ett år igjen av sin kontrakt med den nederlandske storklubben, men har gitt klart uttrykk for at han ønsker nye utfordringer.

For bare et år siden skal han ikke ha sett på Bundesliga som den beste utviklingsarenaen, men etter ligaens positive utvikling de siste årene, har han forandret mening.

Forlater Eriksen Ajax, kan han i så fall gjøre det med god samvittighet. Han har nemlig vært med å føre laget til tre strake ligatriumfer.

Amsterdam-klubben skal allerede ha pekt seg ut Adam Maher fra AZ Alkmaar som en mulig erstatter, men har ifølge nederlandske medier ikke gått i forhandlinger med Markus Henriksens klubb foreløpig.

Eriksen er ikke den eneste spilleren Ajax kan miste denne sommeren. Også kaptein Siem De Jong følges tett av flere klubber, blant andre fra Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.