- Eriksson får sparken

De engelske landslagsstjernene gir Sven-Göran Eriksson 100 prosent støtte. Samtidig skriver flere engelske aviser at svensken kommer til å få sparken.

31.07.04 15:50

Landslagsspillerne mener FA-direktør Palios bør trekke seg fordi han etter å ha lovet å rydde opp i alle skandalene i engelsk fotball selv ble tatt med buksene nede.

Feil mann
Nøkkelspillere i den engelske EM-troppen mener FAs gransking av den såkalte Faria Alam-affæren retter seg mot feil mann.

- Vi ønsker Palios bort, og ikke Sven, sier en av EM-spillerne til avisen The Sun.

51 år gamle Palios hadde nemlig selv en affære med FA-sekretæren Faria Alam før hun ble Erikssons elskerinne. FA har imidlertid «frikjent» Palios, mens det fortsatt er høyst usikkert om Svennis får tilgivelse fra arbeidsgiveren etter sidespranget med sekretæren.

Står frem
Nå hevder The Sun at spillerne nærmest gjør opprør, og forlanger en forklaring på hvorfor FAs styreformann Geoff Thompson ser gjennom fingrene med Palios sidesprang, mens organisasjonens advokater fortsatt leter etter argumenter for å sparke landslagssjefen.

Flere av stjernene skal ha bestemt seg for å stå frem med synspunktene sine før FA-styret torsdag samles for å avgjøre Erikssons skjebne.

Upopulær
Palios er allerede en upopulær mann blant spillerne på grunn av måten han håndterte Rio Ferdinand-saken forrige sesong. Han gjorde seg heller ikke særlig godt likt da han beordret Alan Smith fjernet fra Englands landslagstropp.

- Etter problemene rundt Rio og Alan Smith og alle truslene mot spillerne, har han gjort seg selv til latter, sier en ikke navngitt spiller til The Sun.

David Beckham og Frank Lampard har allerede erklært full lojalitet til den hardt pressede svensken, som risikerer å få sparken etter anklager om at han bevisst har ført FA bak lyset ved å benekte sitt forhold til Alam.

Avisen The Telegraph skriver at Eriksson også har den engelske managerforeningen i ryggen, og han kommer til å få hjelp av foreningens jurister i en eventuell arbeidsrettssak.

- Får sparken
Samtidig har de første lekkasjene fra FAs styre begynt å komme ut i avisene. Seriøse The Times skriver at elleve av de tolv styremedlemmene kommer til å stemme for å sparke Eriksson.

Guardian, en annen vanligvis etterrettelig avis, hevder på sin side at seks av de tolv styremedlemmene allerede har bestemt seg for at de vil kvitte seg med svensken, mens fire støtter ham og tre er usikre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.