*Nettavisen* Sport.

- Erkjenner kjempetabbe

Foto: Scanpix

Norsk fiasko på sprinten i Junior-VM etter smørebom.

23.02.08 16:49

Før lørdagens sprint i Junior-VM i Malles i Italia var det knyttet store forhåpninger til flere av de norske løperne, og etter prologen så alt lovende ut. Alle de norske tok seg greit videre.

Men så begynte nedturen. En etter en forsvant de norske og A-finalene for både menn og kvinner var blottet for norske deltakere. Årsaken? Smørebom.

- Vi bommet fullstendig på skiene i dag. De var bra i prologen, men mellom prolog og heatene kom solen og det ble mildere. Vi erkjenner at vi har gjort en kjempetabbe, sier juniorlandslagstrener Fredrik Aukland til langrenn.com.

- Jeg så det fra første stund i kvartfinalen. Vi prøvde å endre skiene, men det ble lite forbedring. Løperne gjorde imidlertid det de skulle, men de hadde ingen sjanser. Det er forferdelig synd for løperne, sier Aukland videre.

Dermed var de norske løperne i realiteten sjanseløse.

En av forhåndsfavorittene, Marthe Kristoffersen, falt i kvartfinalen og var dermed uansett uten mulighet til videre avansement.

Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske kvinne, med en ellevteplass, mens Sindre Wiig Nordby ble best av herrene med en tolvteplass.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.