RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et annerledes gull

Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen beskriver gullet på VM-sprinten som «annerledes».

Forhåndsfavoritt Ole Einar Bjørndalen levde opp til forventningene på 10 km sprint. Det norske skiskytter-esset kapret gullet foran tyske Sven Fischer og Ilmars Bricis fra Latvia.

Gullet var Bjørndalens tredje totalt i VM-sammenheng. I VM i Khanty Mansijsk for to år siden tok han sine to første gull, på 10 km sprint og fellesstarten.

- Smakte annerledes
VM i Oberhof i fjor gikk av stabelen uten et eneste gull til Bjørndalen.

- Dette var et annerledes gull, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2 Nettavisen.

Og forklarer:

- Gullene i Sibir var to helt optimale løp. Da gikk jeg to 100 prosent-løp, og de smakte bedre. Men dette var ikke et topp løp fra min side. Jeg har gått adskillig bedre tidligere.

Nordmannen bommet på sitt aller første skudd, men skjøt resten prikkfritt.

- Jeg ble faktisk ganske nervøs da jeg bommet på første liggende, men jeg fikk tatt meg sammen og fullførte resten med stil, smiler Bjørndalen.

Nervøs før starten
Den vanligvis så fokuserte 31-åringen innrømmer at han faktisk var nervøs før start også. Det skjer svært sjelden.

- Jeg var nervøs fordi jeg har vunnet alle sprintene denne sesongen. Og jeg var nervøs fordi jeg startet med et sent startnummer. Snøen ble mye «våtere» etter hvert, og jeg var redd dette kunne hemme også meg, røper han.

Men Ole Einar Bjørndalen hadde ingen grunn til å være nervøs. Han gjennomførte et flott løp, og gikk over målstreken over ti sekunder foran Fischer.

- Forholdene tatt i betrakning, så må jeg jo si at løpet var bra. Jeg taklet forholdene best, takket være gode ski, sier han ubeskjedent.

Storfavoritt
Nå må han finne seg i å være storfavoritt også på jaktstarten søndag. Men Bjørndalen vil ikke ta noen medaljer på forskudd.

- Alt dette gullet betyr foran jaktstarten, er at jeg har ti sekunder å gå på foran neste mann. Det blir en utfordring å forsvare ledelsen, mener han.

Hviler seg til nytt gull?
- Hvordan forbereder du deg til jaktstarten?

- Det gjør jeg på vanlig måte. Jeg trener lett, fokuserer på det jeg skal gjøre i morgen, men aller viktigst er det å hvile, svarer han.

- Og når jeg hviler, så leser jeg en bok på hotellrommet, og slapper av best mulig. Avkobling er svært viktig i et slikt mesterskap, legger han til.

- Hva betyr dette gullet for resten av VM?

- Det betyr bare at jeg har fått en god start på VM. Akkurat nå fokuserer jeg ikke på andre løp enn jaktstarten, fortsetter Bjørndalen, før han forsvinner til den obligatoriske dopingkontrollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere