RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

- Et av mine fineste minner

Sist oppdatert:
Han har 12 medaljer fra VM og OL. Men NM-gullet på hjemmebane tangerer det meste for Frode Estil.

MERÅKER (Nettavisen): Han er en mann for de store anledninger. Og når du er langrennsløper, er NM på hjemmebane noe av det aller største.

Frode Estil (34) hadde toppet formen for å vinne gull i løypene han har trent i, dag etter dag – år etter år.

Og gull ble det. I utklassingsstil. I mål var han over halvminuttet foran nestemann på lørdagens dobbeljaktstart.

Parademarsj
- Dette setter jeg veldig høyt. Det er fullt på høyde med mange av medaljene i internasjonale mesterskap. Et av mine fineste skiminner, sier Estil til Nettavisen.

Sikker på seieren var han imidlertid ikke før han la ut på de siste fem kilometerne.

- Da jeg gikk ut av stadion og møtte forfølgerne på vei inn, skjønte jeg at det kom til å gå. Det var en stor opplevelse å få gå parademarsj på hjemmebane, medgir veteranen, som egentlig skulle ha brukt denne sesongen til å trappe ned.

Topper VM-formen
I stedet ble det full satsing fram mot VM i Sapporo, der Estil er tittelforsvarer på femmila. Akkurat nå ser han også ut som en av de store favorittene på dobbeljaktstarten i VM.

- Og VM-stafetten er heller ikke utelukket fra min side, fleiper Estil – vel vitende om at han og kompisen Petter Northug er de første som blir tatt ut på stafettlaget med formen noenlunde intakt.

Og formen har han ikke bare tenkt å konservere i måneden fram mot VM.

- Jeg håper jeg skal klare å løfte meg enda et hakk. Men det vet man selvfølgelig aldri. Formen er tydeligvis veldig god akkurat nå. Det er ikke hver dag jeg klarer å forsere bakker i fristil på denne måten, poengterer tobarnsfaren som opprinnelig kommer fra Lierne lenger nord i Nord-Trøndelag.

Siste sesong
I motsetning til de fleste andre, drar ikke Estil på høydesamling før VM.

- Jeg skal gå verdenscupen i Otepää neste helg. Resten av tida blir jeg hjemme. Kanskje stiller jeg opp i et lokalt renn, forteller han.

Etter Sapporo og Kollen-femmila senere i vinter, er det slutt på en fantastisk karriere. Definitivt slutt. Estil utelukker at han lar seg overtale til å ta en ny sesong.

- Jeg blir nok å se i NM neste vinter også. Men internasjonalt er det slutt etter denne vinteren. Det er helt sikkert, sier Estil.

Prosjekt overtalelse
Men at landslagsledelsen vil gjøre et nytt forsøk på å overtale ham, er det ingen grunn til å tvile på.

- Det går jo ikke an at han skal gi seg, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik – på en fleipete måte, men med en alvorlig undertone.

- Når starter prosjekt overtalelse?

- Når Frode kommer hjem fra Sapporo med tre gull i kofferten ¿

Les flere NM-saker her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere