RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et bra resultat

Sist oppdatert:
Sveits' trener Jakob Kuhn (bildet) var fornøyd med 0-0 i den skuffende kampen mot Kroatia. Det var derimot ikke hans kroatiske kollega.

SVEITS - KROATIA 0-0: - Det sveitsiske laget har gjort det bra i kveld, og dette er hva vi ventet. Vi måtte slåss med ti spillere, men laget mitt var fantastisk og vi ser med forventning frem til neste match, sa han ifølge uefa.com.

Kampfakta og spillerbørs


Vogel utvist
Sveits produserte ikke veldig mye fremover, men spilte fornufig – særlig etter at Johan Vogel ble utvist i annen omgang da han fikk sitt andre gule kort.

- Det var et stort tap for oss at Vogel ble sendt av banen, men vi oppnådde et bra resultat, sa trenerJakob Kuhn ifølge uefa.com.

Mens Sveits' mannskap var redusert, hadde Benjamin Huggel faktisk en sjanse som kunne ført til seier, men skuddet fra omlag 20 meter ble så vidt ble reddet av Tomislav Butina.

Planløst spill
Kroatia hadde mesteparten av spillet, men klarte i svært liten grad å omsette dette i sjanser. Laget hadde mange trekk, men rotet seg inn i midten slik at ballen som oftest ble fanget opp av det sveitsiske forsvaret. Kroatene klarte i svært liten grad å utnytte kantene.Trener Otto Baric prøvde å bøte på dette, men til liten nytte:

- Jeg byttet tre spillere for å styrke midtbanen og angrepet, men det hjalp ikke. Jeg trodde at spillerne som kom inn skulle spille bedre. Det var en vanskelig kamp, og vi burde ha produsert flere sjanser, men lyktes ikke. Takk Gud for at vi ikke fikk en goal i mot oss, uttalte han

Tror på Sveits
Baric tror at Sveits kan overraske i mesterskapet:

- Jeg er ikke fornøyd med kampen, men vi spilte mot et veldig godt lag. Du vil se at Sveits vil skape store problemer for både England og Frankrike, reflekterte treneren.

Nærmest scoring for kroatene var Ivica Olic omlag fem minutter før pause. På et innlegg bommet sveitserne på offsidefellen, slik at fem kroater sto alene med keeper. Først headet Simunic på Stiel som måtte gi retur. Deretter headet Olic i tverrliggeren fra kloss hold.

Dårlig kamp
Kampen ingen hadde råd til å tape endte altså med at ingen av dem gjorde det. Oppgjøret var preget av få sjanser og til dels stygt spill og filming – noe som resulterte i ni gule kort. og ett rødt kort. Bataljen var en oppvisning i kamper man ikke vil se på et internasjonalt nivå.

De to lagene bekler andre- og tredjeplassen i gruppe B, siden Frankrike vant over England senere på kvelden. I gruppespillet skal Sveits opp mot England, mens Kroatia skal bryne seg på gruppeleder Frankrike. Disse kampene spilles 17. juni.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere