Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et brøl av en annen verden

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
De norske sølvvinnerne i hopp ble hyllet som gullhelter.

UNIVERSITETSPLASSEN (Nettavisen): Det var kanskje gullvinner Petter Northug som stjal det meste av oppmerksomhet fra en fullstappet Universitetsplass under medaljeseremonien søndag kveld.

Men også hopperne, som tok sølv i laghoppingen, fikk en opplevelse de sent vil glemme.

- Av en annen verden
Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal og Tom Hilde hadde kanskje en annen valør på medaljen enn langrennskongen, men oppe på podiet viste de alle den idrettsgleden publikum elsker.,

- Det var sinnssykt mye mennesker. Det var et brøl av en annen verden, sier Tom Hilde.

Asker-gutten gjorde kun en gjesteopptreden under medaljeseremonien lørdag, men etter at de fire norske guttene bare ble slått av østerrikerne i Midtstubakken, fikk han endelig en skikkelig hyllest.

- Jeg var jo oppe der i går også, etter det individuelle rennet i normalbakken, men det var ikke helt det samme å stå der som nummer fem, sier mannen som hoppet 102,5 meter i begge sine to hopp.

- Hele folket med deg
Også Anders Jacobsen lot seg imponere av det norske publikum. Ringkollen-hopperen har hatt en forholdsvis svak sesong, og slik sett var søndagens sølvmedalje en etterlengtet opptur.

- Det var helt vanvittig og utrolig deilig å stå der oppe foran så mange mennesker. Det var en helt rå følelse. Fantastisk å kunne rekke hånda i været og føle at du har hele folket med deg, sier han.

- Jeg har vært med å ta medalje før, men aldri opplevd noe sånt. Dette var absolutt noe helt annet. Det er noe helt spesielt med det norske folk og skisport, sier Jacobsen etter medaljeseremonien.

- Hvordan skal dette feires?

- Nå skal vi videre på et sponsorarrangement, også skal vi i VM-studio. Det gjelder også å være klare til det som skal skje videre i VM, så det blir nok ikke noe slik utagerende akkurat, sier hopperen.

- Gode over lang tid
Østerrikerne var det som ventet svært lite å gjøre med også søndag. Jacobsen tror at den suksessen Østerrike nå opplever kommer av langvarig og god systematisk jobbing på talentsiden.

- De har vært gode over lang tid. De har et opplegg fra juniornivå og opp til A-laget som er veldig effektivt og bra. De lærer mye teknikk fra en tidlig alder, sier nordmannen om gullaget.

- Vi har de samme kunnskapene i Norge også, men vi begynner nok å dra nytte av dette litt sent i utviklingen til unge hoppere, sier Jacobsen.

De norske gutta har fortsatt gode muligheter til å snyte østerrikerne for minst ett hoppgull i Holmenkollen, om alt skulle stemme. Det gjenstår både individuell- og lagkonkurranse i den store bakken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!