RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et enormt utstillingsvindu

Natt til tirsdag braker det løs i Canada: 16.500 tilskuere skal heie Norge fram til seier over USA i U20-VM.

Ishockey er en neglisjert idrett i Norge, men i Canada er det nasjonalsport nummer én. Tror du det ikke? Vel, landet har 56.000 spillere. Unnskyld, la oss korrigere det: Canada har 56.000 kvinnelige hockeyspillere. Og når Norge natt til tirsdag åpner U20-VM med kamp mot USA, vil 16.500 tilskuere fylle Pacific Coliseum. Og de vil holde med Norge. Ingen i Canada holder med USA i noe som helst.

Norge er det lavest rankede laget av de ti nasjonene som deltar i årets VM.

Vil beholde plassen
De 22 talentfulle norske spillerne har en felles målsetning om å beholde plassen i A-puljen. Og en individuell målsetning om å bli draftet av et NHL-lag. Dette er deres store sjanse her i livet. Alle NHL-klubbene vil være behørig representert med speidere på alle kampene.

- Det er klart dette er et utstillingsvindu uten like. Det er en enorm sjanse for gutta til å vise seg fram. Men målsetningen til laget er å beholde plassen i A-puljen Vi må jo tenke som et lag, selv om jeg skjønner at enkelte spillere tenker sånn. Men de må gjøre jobben sin. Målsetningen er å bli i A-VM, sier manager Jan-Petter Selvik til TV 2 Nettavisen.

Et eventyr
Det er vanskelig å beskrive for oss nordmenn hvor stort U20-VM er i Canada. Her kommer likevel et forsøk:

Trener Petter Thoresen, som har deltatt i fem (5!) OL som spiller, mener dette U20-VM er det største han har vært med på. I en meningsmåling foretatt i Vancouver, der det norske laget spiller mot USA natt til tirsdag, sier 63 prosent av innbyggerne at de vil bruke romjula på å se U20-VM. Da Norge nylig spilte mot Sverige (og tapte 1-2) i en treningskamp, var dette forsiden og hovedoppslaget i lokalavisens sportsseksjon dagen etter, blant annet i konkurranse med NHL-laget Vancouver Canucks siste kamp.

- Folk tar i mot oss som konger! Alt er utsolgt, selv treningskampene som kostet 40 dollar var utsolgt, sier Selvik.

Flere av spillerne som deltar i dette mesterskapet er allerede store stjerner. Ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Evgeni Malkin - toppscoreren i Russlands superliga - bruker turneringen som oppvarming til OL. Phil Kessel (Canada) er allerede utpekt som førstevalget i draften til sommeren. Og Cam Barker (Canada) har allerede debutert i NHL.

- Må slå Sveits
Norge er i gruppe A, sammen med USA, Sveits, Canada og Finland. Gruppe B består av Latvia, Tsjekkia, Sverige, Russland og Slovakia. Nøkkelkampene blir mot Sveits og - hvis vi er pessimistiske nok til å forutsette at Norge må spille i nedrykksgruppen i mellomspillet - Latvia. To av de ti lagene i VM rykker ned til B-puljen.

- Nøkkelen er å slå Sveits i vår gruppe, og så Latvia i neste gruppe. Men hvis vi spiller opp mot vårt beste, så er vi fornøyd. Uansett hvordan det går, konstaterer Selvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere