*Nettavisen* Sport.

- Et flatterende resultat

Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Selv med firemålsseier imponerte Chelsea ingen.

08.01.12 18:30

CHELSEA - PORTSMOUTH 4-0:

En hardt presset Chelsea-manager Andres Villas-Boas stilte med et sterkt mannskap i FA-cupmøtet med Portsmouth, som sliter på nedre halvdel av Championship-tabellen, på søndag.

Fernando Torres hadde dessuten fått sjansen på topp for vertene, med håp om at spanjolen skulle ende måltørken - Torres har ikke scoret mål for Chelsea i noen turneringer siden Champions League-møtet med Genk i midten av oktober.

Én avslutning på mål
Men heller ikke mot Portsmouth ble det nettkjenning for Torres.

Og Villas-Boas fikk heller ikke alle svarene han ønsket. For selv om kampen til slutt gikk Chelseas vei, satt den komfortable 4-0-seieren langt inne.

Etter halvspilt kamp var det fortsatt målløst på Stamford Bridge, og gjestenes sisteskanse Stephen Henderson hadde omtrent ikke vært i aksjon - en heading fra Fernando Torres var den eneste anledningen da keeperen måtte fram med hanskene.

Derfor trakk antakelig Chelsea-manageren et lettet sukk da Juan Mata satte ballen i nettet tidlig i andre omgang, etter et fint forarbeid fra Florent Malouda.

Scoringen så imidlertid ikke ut til å gi vertene noen større form for inspirasjon, og matchen fortsatte i et nokså uinspirerende spor.

Målshow mot slutten
Først fem minutter før slutt doblet Chelsea ledelsen, da Juan Mata slo et innlegg som til slutt havnet i beina på Ramires. Brasilianeren kunne enkelt pirke ballen i målet, og bare to minutter senere var samme mann sist på ballen etter et fint forarbeid av Fernando Torres.

Tre minutter på overtid sørget Frank Lampard for sluttresultatet, da midtbanespillerens avslutning snek seg inn i det nedre hjørnet bak keeper Henderson.

Dermed tok Chelsea seg til slutt greit videre til neste runde, uten at laget fremsto fra sin beste side.

- 4-0 er et flatterende resultat, konstaterte BBCs Phil Dawkes, som fulgte kampen live.

Erik Huseklepp kom inn for Portsmouth etter 67 minutter, uten å sette sitt preg på kampen.

Kampene i FA-cupens fjerde runde trekkes søndag kveld.

Resultater i FA-cupen, søndag:
Manchester City - Manchester United 2-3
Chelsea - Portsmouth 4-0
Sheffield Wednesday - West Ham 1-0
Peterborough - Sunderland 0-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.