- Et helt sykt mål

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Noen mål er viktigere enn andre. Et av dem fikk Oilers-sjefen se på lørdag.

22.10.11 22:09

Forrige sesong var Sparta det ubestridt beste laget i norsk ishockey: Østfoldingene vant GET-ligaen med 14 poengs margin ned til Stavanger Oilers på andreplass, og slo også rogalendingene 4-1 i kamper i finalen i sluttspillet.

Dette året ser rollene ut til å være byttet om.

Lørdag var Stavanger Oilers på besøk i nettopp Sarpsborg, for å forsøke å ta sin 12. seier på 13 kamper hittil i sesongen.

Og etter to jevnspilte perioder tok gjestene grep i den tredje og siste perioden, og dro til slutt i land en komfortabel 5-2-seier.

Uten at trener Petter Thoresen mister bakkekonktaten av den grunn.

Utnytter sjansene
- Det var en veldig jevn kamp i dag, der vi hadde noen marginer som gikk vår vei, sier Thoresen til Nettavisen, og mener at laget fortsatt har mye å gå på.

- Dere har vunnet 12 av 13 kamper, og slo regjerende mester 5-2. Men dere har fortsatt mye å gå på...?

- I hvert fall når det gjelder kvaliteten på spillet vårt. Vi er ikke spesielt mye bedre enn Sparta i dag, men vi er heldigvis stabilt bra. Vi får ikke så mange sjanser, men vi er gode når vi først får dem, svarer treneren.

Han lar seg likevel imponere av sitt mannskap, som har sikret seg en suveren ledelse i toppen av tabellen.

Spesielt 3-1-scoringen til Ryan MacMurchy gleder 50-åringen.

- Han viser vilje til å ofre seg, og løper fra en Sparta-spiller som først har skutt pucken i magen hans. Det er et helt sykt mål. Og veldig viktig. Når Sparta jager 2-2, scorer vi i stedet, forklarer treneren.

Må sette krav
- Skuffer Sparta deg?

- Nei. Det er en jevn kamp, og Sparta har tross alt et par av sine beste spillere borte. Forskjellen mellom lagene er ikke så stor som resultatet tilsier.

- Hvordan skal dere holde beina godt planta på jorda etter denne starten på sesongen?

- Det er i hvert fall det vi må jobbe med, for det mentale kommer selvsagt inn. Det er vanskelig både å vinne og å tape mange kamper, og du må takle begge deler. Men det er såpass mange utmerkede gutter på laget, og jeg har også vært med på dette lenge, at det skal vi klare. Det gjelder å sette krav, at alle skjønner at vi må ut og prestere. Ellers går det dårlig, svarer Petter Thoresen.

Som kommer til å sove godt i natt etter trepoengeren mot rivalene fra Østfold.

- Det er alltid morsommere å være gode enn å være dårlige, konstaterer treneren glisende.

PS. I en annen kamp i Get-ligaen på lørdag måtte Frisk Asker til slutt gi tapt 1-3 for Lillehammer. Sjekk tabellen i Get-ligaen her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.