RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et lag med idioter

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Skandalekamp i KHL måtte avbrytes etter fire minutter, da nesten alle spillerne var utvist.

Reglene fastslår at hvert lag må ha minst fire spillere, inkludert målvakt, for å kunne spille en ishockeykamp. Det ble umulig da Vitjas Tsjekhov og Avangard Omsk møttes i KHL lørdag.

Bare 3,27 minutter ut i kampen brøt det ut slagsmål mellom alle utespillerne på isen. Alle involverte fikk matchstraff.

Har «dødsliste»
Da kampen kom i gang igjen, tok det bare noen sekunder før neste skift utartet seg til nye nevekamper. Denne gang kom også spillerne på benken inn på isen for å sloss.

- Tsjekhov er et lag med idioter. Etter det jeg har hørt, så har de en liste i garderoben, på spillere som de skal ta i matchen. En «dødsliste», sier den tidligere KHL-proffen Andreas Johansson, som selv har spilt mot Tsjekhov, til Aftonbladet.

Tsjekhov har blant andre kranglefantene Darcy Verot, Josh Gratton og Brandon Sugden i laget, og er et lag mange misliker å møte, nettopp fordi det ofte blir slagsmål.

- Alt startet med at Verot med vilje skjøt på (Lasse) Kukkonen. Det var en provokasjon, som førte til et stort slagsmål, sier Avangard Omsks manager Anatolij Bardin til Sovjetskij Sport. I ettertid har også en spiller i Tsjekhov ifølge Yahoo innrømmet at slagsmålet var planlagt, dog ikke i så stort omfang.

- Aldri sett noe lignende
Dommerne delte ut totalt 691 utvisningsminutter. De fleste spillerne fikk matchstraff og dermed var det ikke nok spillere igjen til å spille videre.

Jaromir Jagr var en av de innblandede.

- Jeg har aldri sett noe lignende tidligere. Jeg har ikke engang hørt om en tilsvarende episode. Slikt kunne aldri ha skjedd i NHL, sier Avangard Omsks største stjerne, NHL-legenden Jaromir Jagr. Han pådro seg selv 2+2+10 minutters utvisning.

Begge lagene er dømt til 0-5-tap og bøtelag kraftig.

Harde straffer
Ligaens disiplinærkomité kom søndag fram til at Darcy Verot bevisst skjøt en puck på Kukkonen under oppvarmingen, og at dette bidro til å starte bråket.

Tsjekhov er nå ilagt en bot på fire millioner rubler, mens Avangard Omsk må punge ut én million rubler.

I tillegg har KHL advart Tsjekhov om at laget kan bli kastet ut av ligaen dersom dette gjentar seg. Seks av klubbens spillere er blitt suspendert, mens én Avangard-spiller også må stå over neste kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere