RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et mesterverk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Solberg kan nesten ikke vente med å starte årets VM-sesong.

Spydebergingen knep bronsemedaljen i fjorårets verdensmesterskap, men enda viktigere: 36-åringen beviste for seg selv og andre at han igjen er konkurransedyktig og i posisjon til å angripe rallykongen Sebastian Loeb.

Ikke rart Solberg - som nærmest har den offensive innstillingen som sitt varemerke - brenner etter å komme i gang med en ny sesong. Og nå er ventetiden over. I helgen skal de første VM-poengene i 2011 deles ut.

Som i fjor skjer det på snø- og islagte svenske skogsveier.

Drømmer om gull
Reglene for bilene som benyttes i rally-VM er gjort om foran årets sesong. Målet har vært å kutte kostnader - og på den måten få flere team til start.

Petter Solberg fikk sitt nye vidunder levert forrige lørdag, og måtte derfor nøye seg med én testdag før VM-åpningen. Østfoldingen henger imidlertid ikke med hodet av den grunn. Snarere tvert i mot. Han er over seg av begeistring.

- Den er et mesterverk, med så mange små fine detaljer. Den ser kul ut, også inne i cockpiten. Bilen er lett å kjøre og har god balanse, beskriver 36-åringen.

Målet denne sesongen er VM-gull, og Petter Solberg vet at det ikke er helt urealistisk. Samtidig forutsetter det at han plukker poeng jevnt og trutt i hele 2011.

Første mulighet er altså i Sverige - rallyet som er en av østfoldingens favoritter.

- Jeg er så utrolig klar for å starte dette rallyet nå. Jeg følte meg hjemme i den nye bilen fra første øyeblikk. Jeg skal kjempe for pallen denne helga, sier han.

Liker nyvinning
Fordelaktig er det også at Solberg kjenner etappene i de svenske skoger bedre enn mange av konkurrentene. Allerede i 1998 fikk han sin debut i Sverige, og i 2005 sto han øverst på pallen etter endt kjøring.

351 kilometer fordelt på 22 etapper skal tilbakelegges dene gangen. Søndag avsluttes det hele med en såkalt «Power Stage» - som vil bli direktesendt på TV.

Nytt av året er det at vinneren her tildeles hele tre VM-poeng, hvilket betyr at førerne må gi full gass helt til siste meter er unnagjort.

Petter Solberg hilser nyvinningen velkommen.

- Å avslutte med en Power Stage er en strålende idé. Er man raskest, får man tre poeng, og de kan bli viktige. Det gir tilskuerne action også i avslutningen av hvert rally, og forhindrer oss i å kjøre roligere for å trygge plasseringen, sier han.

Loeb favoritt
Det er vel ingen overraskelse at mange lanserer Sebastien Loeb som VM-favoritt også denne sesongen. Franskmannen har sju strake VM-titler på samvittigheten - og har vært tryggheten selv i en årrekke.

Samtidig mener ekspertene at franskmannen skal få jobbe hardere enn i fjor. Selv innrømmer Loeb at nylig regler og nye biler gjør det vanskeligere å forutse utfallet.

Franskmannen tror også at det går lang tid før man får svar på hvordan styrkeforholdet er mellom førerne i årets VM.

- Man kan ikke vurdere bilene ut fra Rally Sverige, fordi det er et spesielt rally. Mexico (VM-runde nummer to) er også spesielt på grunn av den store høyden. Jeg tror først at vi ser nivået til hver bil og hver fører i Portugal, sier han til wrc.com.

Ikke desto mindre blir det viktig å plukke VM-poeng fra start av. Og med i den kampen vil flere nordmenn være. Mads Østberg og Henning Solberg er også klare for sesongåpningen i Sverige.

I tillegg er både Eyvind Brynildsen (med Henning Solbergs tidligere kartleser Cato Menkerud) og Anders Grøndal på startstreken i Karlstad.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere