*Nettavisen* Sport.

- Et perfekt renn

Foto: Ned Alley/SCANPIX

Ole Einar Bjørndalen var totalt overlegen i Granåsen. Les også: Gavepakke til Bjørndalen

22.03.09 15:01

Ole Einar Bjørndalen (35) traff med samtlige 20 skudd på søndagens fellesstart i Granåsen. Da er det omtrent umulig å slå ham.

Søndag var det ikke bare omtrent, men fullstendig umulig å slå 35-åringen fra Simostranda.

- Vanvittig fornøyd
- Det var et perfekt renn! Både taktikk og standplass fungerte i dag. Jeg er vanvittig fornøyd, sier Bjørndalen til NRK.

Bjørndalen vant med nesten 40 sekunder til Simon Eder fra Østerrike, mens Emil Hegle Svendsen fulgte opp med en flott tredjeplass. Bjørndalen tilskriver seieren en taktisk justering han har gjort i fellesstartrenn. 35-åringen går forsiktigere ut fra start nå enn han gjorde tidligere.

- Det er et helt annet nivå på fellesstartene nå enn før, det er ikke bare fire-fem mann som kan vinne lenger, det er 15. Da kan det være lurt å ikke gå for hardt ut, forklarer Bjørndalen.

Seierherren fulgte opp med å takke publikum i Granåsen for den fantastiske stemningen som har omfavnet skiskytterne denne uka.

- Jeg fikk frysninger på ryggen av publikum, forteller Bjørndalen.

Leder med 71 poeng
Nå har han vunnet 89 verdenscuprenn, 88 i skiskyting og ett i langrenn, og om en uke vinner han etter alle solemerker også verdenscupen sammenlagt for sjette gang i karrieren.

Nærmeste utfordrer er nemlig Tomasz Sikora, som lå 36 poeng bak Bjørndalen før søndagens renn og etter 16.-plassen på fellesstarten nå er 71 poeng bak. Bjørndalen har 924 poeng, mens polakken har 853 poeng. Det er maksimalt 180 poeng igjen å vinne.

Lars Berger ble nummer 20 i Granåsen søndag, mens Alexander Os ble nummer 21 og Halvard Hanevold måtte nøye seg med en 27.-plass.

Verdenscupsesongen avsluttes med tre renn i Russland kommende uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.