RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Et perfekt utstillingsvindu

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Flere norske fotballspillere går med en proffdrøm i magen. Royal League kan bli det perfekte utstillingsvinduet.

Ifølge fotballagent Stig Lillejord, som blant annet har proffaktuelle Raymond Kvisvik i sin stall, kan Royal League for alvor vekke kjøpelysten hos utenlandske proffklubber.

- Jeg har fått signaler både fra agenter, klubber og spillere, at Royal League blir en perfekt turnering for spillere å vise seg fram i. Turneringen spilles mellom de fire beste lagene i hvert skandinaviske land, og de beste spillerne får en mulighet til å vise seg frem mot andre motstandere de vanligvis møter i hjemlige serier, sier Stig Lillejord til TV 2 Nettavisen.

Blir fulgt tettere
For Norge deltar Brann, Tromsø, Vålerenga og Rosenborg i den skandinaviske turneringen.

- Spillere som er blitt fulgt av klubber, får nå muligheten til å vise seg frem mot andre gode spillere i Skandinavia. Og klubber som har fulgt dem, får sett dem også etter serien er ferdig. De får en ekstra sjanse til å finpusse dem, forklarer Stig Lillejord.

De siste årene har færre og færre norske spillere blitt solgt til utenlandske klubber på kontinentet. Royal League kan endre på dette.

- Det er også et stort pluss at Royal League spilles så tett opp mot overgangsvinduet, som åpner igjen i januar. Kjøpelystne klubber får sjansen til å se spillerne i aksjon tett opp i mot en eventuell overgang, mener Stig Lillejord.

- På lengre sikt, ser jeg ikke bort i fra Royal League bidrar med at norske spillere igjen blir proffaktuelle, legger han til.

Prisnivået må ta skylden
Agenten tror prisnivået er noe av årsaken til at det har blitt mindre norske proffer i utlandet i Norge de siste årene.

- Seyi Olofinjana som ble solgt til Wolves for 20 millioner kroner og Morten Gamst Pedersen overgang til Blackburn er unntaket. Se bare på prisene som opereres på det internasjonale nivået for øyeblikket. Stjernespillere går bare billigere og billigere. Det er tull at norske klubber skremmer vekk proffklubber med for høye prislapper, konstaterer Lillejord.

Kvisik ettertraktet
Han har som nevnt Raymond Kvisvik i stallen – en spiller som med god innstats i Royal League fort kan forsvinne til utlandet igjen. Kvisvik har tidligere et noe mislykket opphold i Austria Wien bak seg.

- Det er to-tre klubber konkret inne i bildet for tiden. Disse har fulgt ham lenge, men de har selvsagt også andre spillere på blokken, påpeker Lillejord.

- Men med god innsats av Raymond i Royal League, ser jeg ikke bort i fra oppmerksomheten rundt ham blir større. Men når det er sagt, tviler jeg på at Brann vil selge, ler Lillejord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere