*Nettavisen* Sport.

- Et privilegium å få være med

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Arne Scheie gleder seg til hoppuka, men snart kan det være en annen som ønsker oss godt nyttår fra Garmisch-Partenkirchen.

29.12.12 11:56

GARDERMOEN (Nettavisen): NRK-kommentator Arne Scheie er klar for sin hoppuke nummer 41 når den tysk-østerrikske hoppuka braker løs med kvalifisering i tyske Oberstdorf lørdag.

Scheie forteller til Nettavisen at han bestandig gleder seg til den tradisjonsrike turneringen.

- For meg har det blitt en livsstil. Jeg må si at siden jeg bestandig har vært interessert i hoppsport, så er det et privilegium å få være med på hoppuka. Det er ikke noe offer for meg å være borte i romjulen og nyttår. Dette er ett av høydepunktene i året, og jeg gleder meg hvert eneste år, sier Scheie til Nettavisen.

- Hva er det som er så spesielt med hoppuka?

- Hoppuka er for meg veldig stort. For det første så er den en spesiell atmosfære i to land, og ser man på det sportslige så må man gjøre åtte gode hopp for å være med i teten. Jeg tar ikke noe bort fra OL eller VM, men der greier man seg med to gode hopp. Her må man altså gjøre åtte gode hopp, og spør man hopperne så er det veldig tøft, sier Scheie.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiskby/NTB Scanpix

Norske triumfer
Etter 41 turneringer er ikke NRK-kommentatoren i tvil om hva som har vært høydepunktene.

- Når man jobber for NRK og norsk TV så blir det helt naturlig at det er de norske triumfene som har vært høydepunktene. På 2000-tallet har vi sammenlagtseieren til Anders Jacobsen i 2007 og Sigurd Pettersens seier i 2004. Går vi litt tilbake i tid har vi Espen Bredesens sammenlagtseier. Og så har vi de norske enkeltseierne som det har vært mange av, forteller Scheie.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nest siste gang?
41 hoppuker til tross. Årets hoppuke kan bli Arne Scheies nest siste som NRK-kommentator. Det tenker imidlertid Scheie lite på ifølge ham selv.

- Jeg har ikke tenkt så mye på hvor lenge jeg holder på med dette, utover at når man er 70 år i NRK, så er det slutt. Så hvis det er tilfellet for meg, så har jeg ett år igjen.

- Men du håper på flere år?

- Jeg håper ikke på noe. Jeg håper på at helsa er bra, og jeg håper at jeg får gjort nytte for meg så lenge jeg jobber i NRK, svarer Scheie.

De norske hopperne
Forhåpentligvis kan Scheie kose seg over flere høydepunkter når de norske hopperne skal forsøke å kjempe om en ny sammenlagtseier i den kommende hoppuken.

Landslagstrener Alexander Stöckl, som forrige uke forlenget sin avtale med Norges Skiforbund til 2015, har tatt ut følgende hoppere til turneringen:

Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Fannemel, Ander Jacobsen, Rune Velta, Andreas Stjernen og Vegard Swensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Turneringen starter i tyske Oberstdorf med kvalifisering 29. desember, og renn 30. desember, før det tradisjonsrike nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen 1. januar. Tredje renn går i Innsbruck, før turneringen avsluttes i Bischofshofen 6. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.