*Nettavisen* Sport.

- Et problem om spillerne ikke får trent

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Tippeligastreiken kan skape trøbbel for landslagsledelsen før Portugal-kampen.

20.05.11 10:07

Fredag morgen ble det klart at 95 spillere i den norske Tippeligaen har blitt tatt ut i streik. Bakgrunnen for streiken er hovedsakelig spillernes krav til å velge eget arbeidsutstyr – som sko.

NISO og NHO idrett har forhandlet mellom partene den siste tiden, men har altså ikke kommet til enighet og dermed er streiken et faktum. Dette kan ramme både kamper og organisert trening.

- Får ikke gjort noe
For det norske landslaget, som møter Portugal til EM-kvalifiseringskamp den 4. juni, er det ikke spesielt gunstig med streik. Dette betyr at ledelsen kan gå glipp av muligheten til å finsikte en rekke spillere i den hjemlige ligaen.

- Vi skulle selvfølgelig hatt denne runden til å kikke på flere aktuelle spillere, men dette er ikke noe vi får gjort noe med, sier landslagets assistenttrener, Ola By Rise, til Nettavisen fredag.

- Men det er en prosess her. Vi har diskutert aktuelle spillere over flere uker, kikket på folk både live og på TV og er godt oppdatert. Vi får bare håpe det ikke blir langvarig, sier assistenttreneren.

Det er fortsatt uklart hvor lang streiken kommer til å bli, men det vil i løpet av fredagen bli tatt stilling til hvorvidt den kommende tippeligarunden vil bli avlyst.

Totalt er 10 tippeligaklubber rammet. Disse er Brann, Vålerenga, Aalesund, Viking, Start, Molde, Sogndal, Tromsø og Fredrikstad.

- En trussel
By Rise tror streiken først og fremst kan bli et problem, om den blir langvarig.

- Det eneste som utgjør en stor trussel her, er om folk ikke får spilt kamper og trent, sier han.

Han forteller at landslaget heller ikke har muligheten til å arrangere noen alternativ trening for aktuelle spillere i perioden der de er ute i streik, selv om Norge i utgangspunktet står utenfor streiken.

- Vi vil ikke gjøre oss skyld i streikebryteri. Vi er i en situasjon der vi må forholde oss til de vedtak som blir gjort i denne konflikten. Det er partene som bestemmer dette og de må komme til enighet.

- Vi er ikke part i denne saken. Det er Norsk Toppfotball, klubbene og spillerne som er involvert.

- Kan ta ut spillere
Den tidligere keeperkjempen er derfor heller ikke bekymret for hvorvidt landslaget får muligheten til å ta ut spillere som er i streik til landskampen mot Portugal.

Det ser han på som en selvfølge.

- Ja, vi kan ta ut spillere til landskampen, sier Drillos assistent.

- Om vi ikke skulle få lov til det, så tror jeg det må være første gang i verdenshistorien at det skjer. Men jeg håper og tror at dette løser seg, sier By Rise.

- Hva synes du om selve streiken?

- Det vil jeg ikke ha noen mening om. Jeg bare registrerer at den er der. Jeg kan ikke begynne å diskutere grunnlag eller virkemidler for dette, avslutter han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag