*Nettavisen* Sport.

- Et sjokk å se henne falle så stygt

Foto: Reuters/Ap

Og senere fikk Lindsey Vonn den nyheten hun fryktet.

05.02.13 18:48

Lindsey Vonn mistet VM-duellen mot Tina Maze før den hadde startet. Mer alvorlig er det at hun også mistet resten av sesongen.

VM-innledningen i Schladming ble høydramatisk da den amerikanske storfavoritten i super-G, Lindsey Vonn, falt halvveis ned i traseen. Hun ble fraktet til sykehus med helikopter, og etter et par timer kom beskjeden om at hun har pådratt seg en alvorlig kneskade. I tillegg brakk hun leggbeinet helt oppe ved kneet.

VM er over, og det er også resten av sesongen. I og med at det er snakk om kompliserte skader, særlig i kneet, kan også OL i Sotsji om et år henge i en tynn tråd for den amerikanske jenta, for de skadene hun pådro seg vil det ta lang tid å lege.

– Jeg sto akkurat der Lindsey Vonn falt. Årsaken til at hun gikk over ende var at hun hadde litt for lite retning på hoppet. Dette prøvde hun å justere i lufta, og også da hun landet, men resultatet var at hun fikk en vridning i kneet. I stedet for å få trykket i nedslaget rett ovenfra, fikk hun det fra siden, og det var da den alvorlige skaden oppsto, forklarte Atle Skårdal overfor NTB.

Renndirektøren fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) fikk en stri dag i VM-traseen tirsdag, men mente det var fullt forsvarlig å sette i gang rennet etter alle utsettelsene.

Ekstremt vanskelig
– Det ble en ekstremt vanskelig dag med mye venting. Det gjorde at vi i rennledelsen kom i fokus på en måte vi ikke ønsker, for vi vil gjerne være i bakgrunnen, men slik ble det ikke i dag, sa Skårdal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix

Han kunne fortelle at tåka gjorde det umulig å sette i gang VM-åpningen med super G for kvinner på formiddagen, men tåka lettet.

– Da vi satte i gang rennet var det fullt forsvarlig å kjøre. Sikten var veldig bra, og det var også underlaget. Tåka lettet og det var en periode sol i store deler av traseen med topp snøforhold.

– Var du utsatt for mye press?

– Nei, ikke i det hele tatt. Alle ville selvsagt gjerne få avviklet rennet, men alle prosedyrer ble fulgt til punkt og prikke. Vi satte derfor i gang rennet da tåka lettet, og med de korte startintervallene vi hadde, ville vi fått avviklet rennet fullt ut før tåka la seg igjen, dersom vi ikke hadde fått to store pauser på grunn av fall.

– Først var det en funksjonær som var uheldig og måtte fraktes til sykehus med helikopter, og deretter skjedde fallet til Lindsey Vonn, forklarte Skårdal.

Tung start
Arrangørene i Schladming fikk en tung VM-start på grunn av det håpløse været og all tåka, men ingen kritiserte verken rennledelsen eller arrangørene for å sette i gang rennet.

– Det var ikke så ille, og de feilene som ble gjort av løperne hadde ingenting med forholdene å gjøre, mente gullvinner Tina Maze. Hun fikk støtte fra svært mange av de andre toppkjørerne.

– Det var på mange måter et sjokk å se Lindsey Vonn falle så stygt, sa Maze. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.