*Nettavisen* Sport.

- Et sjokk

Foto: Per Kristian Torvik (Romerikes Blad)

Strømmen-spilleren hevder sin uskyld.

22.10.10 08:25

Romerikes Blad avslørte torsdag at en av spillerne på Adeccoliga-laget strømmen avla positiv dopingprøve etter hjemmekampen mot Mjøndalen 26. september.

Spilleren ønsker ikke å stå fram, men får hjelp av spillerorganisasjonen Niso, og sier gjennom dem at han ikke forstår hvorfor prøven er positiv.

Jeg har ikke bevisst dopet meg, og er like overrasket som alle andre over den positive A-prøven. Jeg har avgitt en forklaring til Antidoping Norge, og inntil videre ønsker jeg ikke å kommentere dette ytteligere. Dette har vært et stort sjokk for meg og jeg er veldig takknemlig for den støtte jeg har fått fra medspillere, trenere og ledere i Strømmen, sier spilleren til NISO.

Spilleren ber om forståelse for at han ikke ønsker å kommentere saken utover dette, og ber pressen om å ta hensyn til belastningen en offentliggjøring av navnet hans vil være.

- En tung sak
Strømmens trener, Per Nygren, sa i går til Romerikes Blad at han opplever det hele som en tung sak.

Klubben sendte torsdag ettermiddag ut en pressemeldling der det opplyses at seks Strømmen-spillere ble dopingkontrollert etter møtet med Mjøndalen.

Utøver som har avgitt positiv prøve har informert klubben om saken, og gitt uttrykk for at han har fått i seg det aktuelle stoffet uten viten og vilje.

Spilleren ønsker ikke uttale seg før B-prøven er analysert.

Suspendert
Spilleren er tatt ut av treningsgruppa til Strømmen, og er uaktuell for oppgjøret mot Bodø/Glimt i helgen.

«Strømmen IF vil komme til å støtte spilleren gjennom prosessen, men vil samtidig benytte anledningen til å understreke at Strømmen IF tar sterk avstand fra bruk av dop og rusmidler i idretten», heter det i meldlingen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.