- Et skandaløst selvmål

Foto: Vincenzo Pinto (AFP)

Danskene fortviler etter VM-tapet for Nederland.

14.06.10 20:45

Et tap for Nederland i innledningskampen i VM var vel ikke annet enn å forvente for Danmark.

Men danske fotballeksperter er likevel ikke optimistiske på sitt lands vegne, selv etter at laget forsvarte seg godt gjennom de første 45 minuttene mot de nederlandske VM-favorittene.

Og mandagens ulykkesfugl, Simon Poulsen, som headet ballen via Daniel Agger og i eget mål etter bare 34 sekunder i andre omgang, får unngjelde i dansk presse.

Les også: - Jeg rakk ikke reagere

Hvem skal score målene?
- En fremragende dansk førsteomgang ble fulgt opp av en av de største katastrofer i dansk VM-historie, skriver Ekstra Bladets sportssjef Allan Olsen etter kampen, og mener at hodestøtet «i beste fall kan kalles miss-timet, litt grovere skandaløst».

Den tidligere storspilleren Brian Laudrup er «meget begrenset optimist» etter tapet for Nederland, men stiller spørsmålet som hele landet spør seg: Hvem skal Danmark sette sin lit til på topp?

For selv om danskene spilte en god kamp rent defensivt, var det lite som tydet på at laget vil bidra til et målrush i mesterskapet i Sør-Afrika. Fra start av hadde Morten Olsens menn en stram defensiv organisering, og heller ikke etter Poulsens selvmål klarte Danmark å skape farligheter foran Marten Stekelenburg i Nederlands mål.

- Man satt hele tiden med fornemmelsen av at om Nederland først scorer, så blir det nærmest umulig, mener Laudrup ifølge Berlingske Tidende.

- For hvem skal score målene for Danmark? Vi brukte mye krefter på å stoppe Nederland i stedet for å spille vårt eget spill, og det så man konsekvensene av i andre omgang.

Morten Olsen: - Jeg bløffet ikke

Kniven på strupen
Nå venter en avgjørende kamp for Danmark mot Japan om fem dager.

Sistnevnte lag imponerte med å slå Kamerun senere på mandag, og alt annet enn en Danmark-seier over asiatene vil være dårlige nyheter for Morten Olsen og hans menn.

Kamerun tapte: «Eto'o har aldri vist noe på landslaget»

- Vi har kniven på strupen nå, innrømmer danskenes midtbanespiller Thomas Kahlenberg ifølge Ekstra Bladet.

- Det kommer til å bli to helt annerledes kamper, som vil bli spilt på helt andre premisser. Heldigvis slipper vi varmen, sier Kahlenberg, og tenker på at lagets to siste kamper blir spilt i kveldstimene med temperatuerer som kan krympe til under ti grader.

PS. Mandag kveld rettet Fifa om på sine offisielle statistikker og artikler fra kampen, og tildelte Daniel Agger den tvilsomme æren av å stå for Danmarks selvmål.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.