- Et soleklart kontraktsbrudd

KRITISK: Gunnar Martin Kjenner er skeptisk til at Stabæk og Inge Andre Olsen aldri tok kontakt med Nancy for å fortelle at Gunnarson var solgt

KRITISK: Gunnar Martin Kjenner er skeptisk til at Stabæk og Inge Andre Olsen aldri tok kontakt med Nancy for å fortelle at Gunnarson var solgt Foto: Scanpix

Er dette vanlig praksis i norsk fotball?

20.08.13 20:52

- Når det er en utenlandsk klubb i bildet angående en videresalgsavtale, mener jeg det er selvsagt å ta kontakt med klubben for å fortelle om salget, sier advokat og fotballagent Gunnar Martin Kjenner til Nettavisen.

I rettsaken mot de involverte i overgangssaken, går det fram i kontrakten mellom Stabæk og Nancy at det ved videresalg av Veigar Pall Gunnarsson, skal Bærums-klubben innen 15 dager etter mottatt betaling fra salget overføre halvparten til Nancy.

Stabæk kontaktet aldri Nancy for å informere om salget av Gunnarson til Vålerenga, og Nancy hadde dermed rett på 50 prosent av overgangssummen.

- Vi gjorde ingenting. Det er helt vanlig i fotball – klubbene må selv følge med og sende faktura. En setter av penger, så venter en på at klubbene tar kontakt og gjør krav på sin andel, sa Inge Andre Olsen i rettsaken og la til at dersom det var så bindende burde det stått et kontonummer i kontrakten.

- Lojalitet viktig
Kjenner har jobbet mest med spillere i overgangssaker, og har derfor ikke kjennskap nok til å si hva som er vanlig praksis for klubben i norsk fotball, men mener likevel at Stabæk har opptrådt på en dårlig måte overfor Nancy - også i denne sammenhengen.

- Lojalitet mellom partene er selve grunnmuren i kontrakter og avtaler. Så lenge det står i avtalen hva Stabæk skal gjøre, er det soleklart kontraktsbrudd og brudd på lojaliteten, mener Kjenner.

Moldes administrende direktør og sportslig leder, Tarje Nordstrand Jacobsen, mener det ikke er mulig å gi et klart svar på hva som er vanlig praksis i fotballen.

- I alle avtaler vi gjør enten som kjøpende eller selgende klubb, vil det alltid være ulike avtalepunkter og formuleringer, sier Tarje Nordstrand Jacobsen.

Klubbene har oversikt
Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff mener det at klubbene ikke kontakter hverandre i en overgang med videresalg involvert, ikke er noe problem i fotballen.

- Mitt inntrykk er at klubbene følger veldig godt med selv. Vi har ofte kontakt med klubben i forkant av salget, en løpende dialog med klubben vi har en avtale med, siden de tar kontakt så fort det går et rykte om overgang i media, sier Hoff

Odd-direktør Einar Håndlykken bekrefter Hoffs inntrykk:

- Vi hadde nettopp en slik sak. Da tok vi selv kontakt for å forhøre oss før de rakk og kontakte oss.

- Ville du selv ha kontaktet en klubb i motsatt tilfelle?

- Jeg har ikke vært borti en videresalgsovergang der vi har solgt en spiller ennå, men jeg tror jeg ville ha kontaktet klubben dersom den ikke hadde kontaktet oss, avslutter Håndlykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.